ProProductnieuws

Nieuwe firmware-update DJI M3E Series biedt verbeterde fotogrammetrie en low-light functies

Dronemaker DJI heeft onlangs een belangrijke firmware-update uitgerold voor de Mavic 3 Enterprise (M3E) serie. Deze update, die gericht is op de Mavic 3E, Mavic 3T (thermisch) en Mavic 3M (multispectraal) modellen, introduceert een aantal significante verbeteringen en nieuwe functies die de veelzijdigheid en veiligheid van deze drones aanzienlijk verhogen.

Nieuwe features

De belangrijkste toevoeging is de mogelijkheid om verticale en hellingsvluchten in kaart te brengen. Dit is vooral nuttig voor fotogrammetrie projecten waarbij specifieke oppervlakken of structuren in detail moeten worden gemodelleerd. Daarnaast is er een ‘Live Mission Recording’ functie toegevoegd die het mogelijk maakt om tijdens lineaire routes de hoogte aan te passen, wat vooral van pas komt bij inspecties van grote objecten.

Een andere noemenswaardige verbetering is de toevoeging van een ‘Smart Low-Light’ modus. Deze modus optimaliseert de opnamekwaliteit in situaties met weinig licht, wat deze drones veelzijdiger maakt in verschillende lichtomstandigheden. Bovendien is er nu ondersteuning voor handmatige witbalansinstellingen op de RGB-camera, waardoor gebruikers meer controle hebben over de beeldkwaliteit.

Verder is er ‘Vision Assist’ geïntroduceerd, een functie die realtime zicht biedt op de omgeving van de drone via de camera’s van de obstakelontwijkingssensoren. Dit zorgt voor een verbeterde situatiebewustzijn tijdens vluchten. De update omvat ook enkele aanpassingen aan de app, zoals de mogelijkheid om aangepaste instellingen voor ‘Enhanced Transmission’ op te slaan. Deze instellingen worden automatisch toegepast op de controller en de drone wanneer DJI Pilot 2 wordt gestart.

Vereiste updates

Voor gebruikers die de nieuwe functies willen ervaren, is het nodig om de firmware van de Mavic 3E/3T/3M drones te updaten naar versie v09.02.07.06 en de afstandsbediening naar firmware v02.01.03.22. Updates voor de DJI Pilot 2 app naar v9.2.0.26 en DJI Assistant 2 (Enterprise Series) naar v2.1.12 zijn eveneens vereist.

Voor de volledigheid staan hieronder de volledige release notes:

 • Adds Slope Route to facilitate photogrammetry for a single slope.
 • Adds Live Mission Recording for linear route, which supports adjustable altitude during flight. The waypoints added when the aircraft is close to the subject can be connected as the center line of the flight area.
 • Adds support for Custom Break Point for flight tasks. The break point can be modified in the flight route settings.
 • Adds Smart Low-Light mode for waypoint route. Only a fixed-angle shot is supported. When enabled, shooting effects in low-light environments will be improved.
 • Adds Vision Assist. This function can be enabled in system settings > aircraft settings > Assist, which provides a real-time surrounding view of aircraft in the lower right corner of the live view.
 • Adds AR RTH Route and AR Landing Point. This function is enabled by default, and can be disabled in system settings > aircraft settings > Assist.
 • Adds White Balance setting for RGB camera.
 • Adjusted product software service areas.
 • Custom settings for Enhanced Transmission can be saved and automatically applied to the remote controller and aircraft when DJI Pilot 2 is started.
 • Optimized the logic of the Max Altitude setting. When the value is set to more than 500 m, the current setting will be retained after a restart.
 • Optimized the logic of Smart RTH setting, so that the current settings can be retained after restart.
 • Optimized the UI interaction such as live view settings and route creation for a linear route.
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier