Gerucht

Gerucht: Autel komt met dual-camera uitvoering van EVO Lite

DJI-concurrent Autel Robotics geeft zijn EVO Lite-model een aanzienlijke upgrade voor industriële toepassingen. Dat blijkt uit uitgelekte productinformatie. Het nieuwe industriemodel van de EVO Lite is naar verwachting uitgerust met zowel een daglichtcamera als een warmtebeeldcamera, waardoor deze drone uitstekend geschikt is voor zowel dag- als nachtoperaties. De drone is zeer compact en zou een lange vliegtijd bieden.

Focus op professionals

In navolging van Skydio en Parrot lijkt ook Autel de consumentenmarkt vaarwel te zeggen, en zich alleen nog maar te richten op professionele gebruikers. Dat vermoeden wordt bevestigd door de verwachte lancering van deze industriële EVO Lite drone. Met zijn opgevouwen afmeting van 210x123x95 mm is de drone zeer compact te noemen, maar desondanks lijkt de gimbal te beschikken over een dubbel uitgevoerde cameramodule met zowel IR als RGB sensoren.

Dankzij de Autel SkyLink biedt de drone vermoedelijk een hoogwaardige driebands beeldoverdracht, wat zorgt voor gedetailleerde live videofeeds, essentieel voor nauwkeurige monitoring en inspecties. Het systeem wordt aangevuld met een drieweg stereoscopisch visueel perceptiesysteem dat helpt bij het navigeren in complexe omgevingen.

Een ander opmerkelijk kenmerk van deze drone is de verwachte vliegduur van 40 minuten. Dit stelt gebruikers in staat om langere vluchten uit te voeren zonder de noodzaak voor frequente accuwissels.

Introductie

Het is nog niet bekend wanneer de dual-camera uitvoering van de EVO Lite op de markt verschijnt en wat het prijskaartje zal zijn.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier