ProProductnieuws

DJI presenteert nieuwe sproeidrones met 25 en 50 kg capaciteit

DJI heeft vandaag de internationale lancering van de Agras T50 en Agras T25 drones aangekondigd. Deze nieuwe toevoegingen aan de populaire Agras-lijn benadrukken de groeiende belangstelling voor de inzet van drones voor precisielandbouw. De T50 is speciaal ontworpen voor grootschalige landbouwoperaties en biedt een hoge mate van efficiëntie, terwijl de T25 zich richt op kleinere velden met zijn lichtgewicht en draagbare design.

DJI Agras T50

De Agras T50 is bedoeld voor het zware werk. Daartoe is de drone uitgerust met een coaxiaal dubbelrotorontwerp en 54-inch propellers. Dit ontwerp zorgt voor een ongekende stabiliteit, zelfs bij het dragen van lasten tot 50 kg. Met een verbeterd dubbel verstuivingssysteem kan de T50 tot 50 hectare per uur besproeien. De T50 kan ook worden omgezet voor het verspreiden van droge granulaten met een snelheid tot 1,5 ton per uur.

DJI heeft ook geïnvesteerd in verbeterde connectiviteit en veiligheid voor de T50 met een geavanceerd O3-transmissiesysteem en dubbele radar voor obstakeldetectie en terreinvolging, wat cruciaal is voor ongelijke akkers. De DB1560 accu’s kunnen binnen 9 minuten opnieuw opgeladen worden.

DJI Agras T25

De Agras T25, hoewel kleiner, deelt veel van de geavanceerde functies van de T50, waaronder multidirectionele obstakelvermijding en ultrasnel opladen van accu’s. Dit maakt de T25 ideaal voor gebruik op kleinere boerderijen of in situaties waar snelle inzet vereist is.

De DJI Agras T25

Nieuwe app, verbeterde data privacy

Beide modellen zijn compatibel met de vernieuwde SmartFarm app van DJI, die uitgebreide mogelijkheden biedt voor het beheer van luchtbewerkingen, met verbeterde datavisualisatie en apparaatbeheer.

Met een stevige focus op data privacy, slaat DJI geen vluchtlogboeken, foto’s of video’s op zonder toestemming van de gebruiker. De gegevens worden lokaal opgeslagen op de drone en de afstandsbediening, met opties voor gebruikers om hun gegevens te beheren en te verwijderen.

Volgens Yuan Zhang, sales manager bij DJI Agriculture, worden de landbouwdrones van DJI steeds breder toegepast in de agrarische sector: “Met onze bewezen oplossingen voor gewasbescherming hebben boeren wereldwijd, van kleine familiebedrijven tot grote landbouwbedrijven, hun opbrengsten kunnen verbeteren, chemisch gebruik kunnen verminderen en kosten kunnen besparen, terwijl ze ook de milieu-impact minimaliseren.”

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Agras T50 en T25 kunnen vanaf vandaag besteld worden. Verkoopprijzen zijn op te vragen bij geautoriseerde DJI Agriculture dealers.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “DJI presenteert nieuwe sproeidrones met 25 en 50 kg capaciteit

 • Toch even een paar praktische kanttekeningen:

  Het is in Nederland verboden om gewasbeschermingsmiddelen via vliegtuigen en als gevolg dus ook met drones toe te passen.
  Ook is het hier gebruikelijk om met 200 liter of meer per ha te spuiten. In diverse andere landen is dat zo’n 50 liter per ha.
  De hogere liters per ha is mede om grotere druppels te maken om zo drift te beperken. Terwijl de hoge drift ondersteund met downwash bij deze drones juist als voordeel wordt aangeprijsd.

  Kortom voor sproeien/spuiten liggen er kansen in Nederland. Maar er is meer maatwerk en onderzoek nodig.

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Dank voor je aanvulling, Leks. En er zijn nog wel meer issues te noemen, zoals de beperkingen die de TUG-ontheffing met zich meebrengt, zoals onlangs nog aangekaart op Dronewatch. Maar uiteindelijk komt deze innovatie – letterlijk en figuurlijk – vast wel van de grond, ook in Nederland.

   Beantwoorden
 • Het zal in dichtbevolkt Nederland een kluif worden om een SORA te produceren zonder FTS op de Agras Series.
  Met een drie meter span is op z’n minst een 6 meter brede landingsplaats nodig.
  Een aanvulling van een oud T16 piloot (33uur) die met een span van 2,5 meter soms met bijna trillende duimen moest landen. In A-mode voor emergency training met een beetje wind wordt het helemaal interessant. De 150meter is dan geen overbodige luxe.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier