Productnieuws

Nieuwe DJI Mini 4K is een budgetvriendelijke drone met Ultra HD-camera

DJI heeft een nieuw model minidrone met een 4K-camera gelanceerd: de DJI Mini 4K. Opvallend zijn de lage prijsstelling en vooral het feit dat de drone vooralsnog alleen bij Amazon te koop is. De Mini 4K is in feite een DJI Mini 2 SE met verbeterde beeldverwerkingstechnologie aan boord. Er zijn geen sensoren voor obstakeldetectie aanwezig en ook de mogelijkheid om verticale opnamen te maken ontbreekt.

DJI’s 8e minidrone

Wat begon met de introductie van de Mavic Mini in 2019, is misschien wel uitgegroeid tot DJI’s succesvolste productlijn. Dankzij het lage gewicht (minder dan 250 gram) valt de Mini in veel landen in de laagste risicocategorie voor dronevluchten, waardoor meestal geen dronebewijs nodig is om ermee te mogen vliegen. En dankzij de compacte afmetingen is de Mini een ideale drone voor op reis.

De Mavic Mini werd in 2020 opgevolgd door de Mini 2, die 4K-resolutie bood. Niet veel later herintroduceerde DJI de Mavic Mini in een Mini 2-behuizing maar met een 2,7K-camera, de Mini SE. Daarna volgden de Mini 3 Pro met obstakeldetectie en true vertical shooting, de Mini 4 Pro met verbeterde obstakeldetectie, HDR en 4K/60fps, de Mini 3 met een 4K HDR-camera maar zonder obstakeldetectie, de Mini 2 SE met een 2,7K-camera en nu dus de Mini 4K: DJI’s 8e minidrone.

De DJI Mini 4K is DJI’s 8e model in de Mini-serie.

Mini 4K

De DJI Mini 4K is een instapmodel drone die weliswaar 4K-videokwaliteit biedt, maar het zonder geavanceerde functies zoals obstakeldetectie en true vertical shooting moet stellen. Hiermee kan de Mini 4K worden beschouwd als een verbeterde versie van de Mini 2 SE of als een kleine broer van de Mini 4 Pro. Dankzij de iets nieuwere beeldverwerkingschip kan de Mini 4K videobeelden opslaan met een acceptabele 100 Mb/s.

Net zoals alle andere drones in de Mini-serie weegt de Mini 4K net geen 250 gram. De camera is gimbalgestabiliseerd en kan filmen in 4K-resolutie met 30 frames per seconde. De meegeleverde RC-N1 controller heeft een bereik van maximaal 10 km in FCC-modus. De vliegtijd per accu is maximaal 31 minuten. De videotransmissie is gebaseerd op het iets oudere O2-systeem.

Amazon-only

Met de Mini 4K mikt DJI op beginnende dronevliegers die niet teveel geld willen uitgeven aan een drone, maar wel minimaal in 4K willen kunnen filmen. Bijzonder is dat de DJI Mini 4K vooralsnog alleen verkrijgbaar is via webwinkel Amazon. Daar krijgt de drone een prijskaartje van 299 euro, inclusief controller en 1 accu. De Fly More Combo kost 439 euro. Let wel: onduidelijk is nog of de drone een C0-label heeft.

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Nieuwe DJI Mini 4K is een budgetvriendelijke drone met Ultra HD-camera

  • Is dit niet gewoon de Mini 2, maar dan met een andere naam? ( In dat geval erg slim van DJI ) Of zijn er verschillen?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier