Nieuws

Zipline zet mijlpaal met miljoenste commerciële dronebezorging

Zipline, een pionier op het gebied van pakketbezorging met drones, heeft onlangs een indrukwekkende mijlpaal bereikt: één miljoen commerciële leveringen aan klanten.  Daarvoor legden de drones tientallen miljoenen kilometers af. Volgens Zipline is daarmee bijna 3 miljoen liter brandstof bespaard die anders verbruikt zou zijn als de pakketten over de weg afgeleverd waren.

Ruim 70 miljoen km gevlogen

Zipline’s drones hebben samen meer dan 70 miljoen commerciële autonome kilometers afgelegd op vier verschillende continenten en hebben meer dan 10 miljoen producten bij klanten afgeleverd. Opmerkelijk is dat 70% van deze leveringen in de laatste twee jaar heeft plaatsgevonden, wat duidt op een significante versnelling in hun operaties.

Zipline is de enige dronebezorgdienst die op deze schaal in meerdere landen actief is en elke 70 seconden een commerciële levering uitvoert. Het bedrijf heeft de langste volledig autonome droneleveringsvluchten in de VS uitgevoerd zonder visuele waarnemers (66 kilometer) en voert regelmatig de langste autonome afstandsdroneleveringen ter wereld uit zonder visuele waarnemers (209 kilometer).

Uitbreiding

Oorspronkelijk richtte Zipline zich op het bezorgen van medische benodigdheden. In de loop der jaren heeft het bedrijf zijn diensten uitgebreid naar samenwerkingen met grote namen zoals Walmart in de VS, ondersteuning van boeren en dieren in Afrika, en voedselleveringen in Japan. In de VS zijn de meest bezorgde artikelen van Zipline verse producten, terwijl het internationaal voornamelijk gaat om kindervoeding en vaccins.

Recentelijk heeft Zipline nieuwe samenwerkingen aangekondigd die de commerciële mogelijkheden van hun droneleveringen verder zullen uitbreiden. Partnerschappen met Panera Bread, Memorial Hermann Health System en Jet’s Pizza zullen Zipline’s drones inzetten in respectievelijk de grotere metrogebieden van Seattle, Houston en Detroit. Deze samenwerkingen onderstrepen het groeiende commerciële en operationele bereik van het bedrijf.

Nieuwe P2-drone

Bovendien zal Zipline binnenkort de nieuwe P2-drone uitrollen, die is uitgerust met een geavanceerd perceptiesysteem voor operaties buiten het zicht (BVLOS). De verwachting is dat deze drone de komende jaren meer dan 30 miljoen mensen in 10 Amerikaanse staten zal bedienen.

Ryan Oksenhorn, medeoprichter van Zipline en hoofd software, is optimistisch over de toekomst: “Ik geloof dat deze mijlpaal van een miljoen leveringen in de nabije toekomst niet meer zo opmerkelijk zal zijn, aangezien we streven naar een miljoen leveringen per jaar, per maand en uiteindelijk per dag.”

De nieuwe Zipline P2-drone
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier