Video

Kijken: dronevideo ‘The Journey’, gemaakt met DJI’s goedkoopste drone

Tegenwoordig hoef je geen duizenden euro’s te investeren in drones en geavanceerde camera’s om cinematografische dronevideo’s van relatief hoge kwaliteit te maken. Dit bewijst ook dronevlieger en videomaker Cinetech. Zijn video ‘The Journey’, die al bijna 50.000 keer bekeken is op YouTube, maakte hij met DJI’s goedkoopste drone van dit moment: de DJI Mini 2 SE, die slechts 279 euro kost.

Geïnspireerd geraakt na het kijken van onderstaande beelden? Het geheim zit hem onder andere in de manier van filmen: mooie, rustige shots van prachtige natuur. Verder draagt het zogenaamde letterboxformaat bij aan een filmische look. Vergeet ook niet het sounddesign, dat de beelden als het ware van een extra omlijsting voorziet.

De DJI Mini 2 SE (review) is een instapmodel minidrone met een camera die kan filmen in 2,7K resolutie. De bitrate is weliswaar niet om over naar huis te schrijven, maar de camera presteert toch best aardig. En als je een paar tientjes meer wilt uitgeven, dan kun je altijd nog kiezen voor de Mini 3 of Mini 4K, die beide 4K-resolutie bieden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier