ProProductnieuws

Drie nieuwe lenzen voor Inspire 3 op komst: twee groothoeklenzen en één telelens

Bezitters van een DJI Inspire 3 kunnen binnenkort kiezen uit drie nieuwe lenzen voor hun Zenmuse X9 Air-camera met DL-vatting. Venus Optics introduceert twee groothoeklenzen: de Laowa 11mm f/4.5 FF RL en de 14mm f/4 FF RL Zero-D. De aanduiding ‘RL’ staat voor ‘rectilinear’ en ‘Zero-D’ voor ‘distortion free’. Ook aan het langere einde van het spectrum komt er meer keuze: volgens geruchten is de DJI DL 75mm f/1.8 in aantocht.

11mm en 14mm groothoeklenzen

De Inspire 3 is DJI’s topmodel drone voor het maken van hoogwaardige foto- en videobeelden. Een van de voordelen van de Zenmuse X9 Air-camera is dat deze beschikt over een door DJI ontwikkelde DL-vatting. Gebruikers kunnen de camera met verschillende objectieven gebruiken, niet alleen die van DJI, maar ook die van andere merken.

Gebruikers die hun Inspire 3-drone vooral gebruiken voor het maken van groothoekopnamen waren tot voor kort aangewezen op de kortste lens uit het assortiment van DJI, namelijk de DJI DL 18mm f/2.8 LS ASPH. Daar komen nu twee nieuwe ultragroothoeklenzen bij, de Laowa 11mm f/4.5 FF RL en de 14mm f/4 FF RL Zero-D van Venus Optics. Beide lenzen hebben het predicaat ‘rectilinear’, waardoor rechte lijnen ook echt recht blijven.

Beide lenzen zijn zeer licht van gewicht, respectievelijk 228 en 254 gram, wat ze zeer geschikt maakt voor gebruik in combinatie met de Inspire 3. De 11mm lens heeft een beeldhoek van 126º en de 14mm variant een beeldhoek van 115º. Beide lenzen zijn voorzien van handmatige scherpstelling, wat geen probleem hoeft te zijn, zeker niet als het gaat om groothoekopnamen van landschappen.

DJI 75mm telelens

Ook voor gebruikers die graag tele-opnamen willen maken met hun Inspire 3 is er goed nieuws. Volgens de laatste geruchten is de DJI DL 75mm f/1.8 op komst. DJI-leaker OsitaLV deelde onderstaande foto, waarop de nieuwe lens in actie te zien is:

Tot nu toe was de DJI DL 50mm f/2.8 de langst beschikbare lens voor de Inspire 3, die dankzij de grote fullframesensor van de X9 Air echter geen echt dikke teleshots oplevert. De lichtsterke DL 75mm f/1.8 moet daar verandering in brengen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Laowa 11mm f/4.5 FF RL en de 14mm f/4 FF RL Zero-D zijn binnenkort verkrijgbaar voor respectievelijk $449 en $549. Europese prijzen zijn nog niet bekend. Wanneer de DJI DL 75mm f/1.8 verkrijgbaar zal zijn, is nog niet bekend, laat staan wat deze lens moet gaan kosten.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier