ProProductnieuws

Volarious en Vantage Robotics onthullen geavanceerd tethered dronesysteem

Volarious, een aanbieder van tethered drone-oplossingen, en Vantage Robotics, een innovatieve dronefabrikant, hebben hun krachten gebundeld om de V-Line Pro Vesper te introduceren. Dit nieuwe tethered dronesysteem is speciaal ontwikkeld om de capaciteiten van de Vesper micro-UAV te verbeteren. Het systeem biedt uitgebreide vliegtijden en verhoogde operationele efficiëntie voor drone-operators.

Tethered blue UAS-oplossing

De V-Line Pro Vesper, die compatibel is met de populaire Vesper UAV, speelt in op de groeiende marktvraag naar tethered systemen die naadloos samenwerken met blue UAS-drones, systemen die goedgekeurd zijn voor gebruik door Amerikaanse overheidsdiensten. Het systeem beschikt over een 25 meter lange tether en een draagbaar DC-voedingsstation dat dankzij zijn innovatieve ‘hot swapping’-functie een onbeperkte vliegtijd biedt.

“De lancering van de V-Line Pro vertegenwoordigt een significante vooruitgang in tethered dronetechnologie,” stelt een woordvoerder van Volarious. “Door de vliegduur uit te breiden tot 7 uur en het wisselen van accu’s zonder te landen mogelijk te maken, stellen we nieuwe normen voor de operationele efficiëntie en productiviteit van drones.”

De V-Line Pro is eveneens uitgerust met de nieuwe V-Assist-app, een aanvullende applicatie voor Android-apparaten die drone-operaties verbetert door het weergeven van cruciale data. Deze app stelt gebruikers in staat om de gezondheid van het systeem te beheren, firmware te updaten en een naadloze werking te garanderen in samenwerking met andere drone-applicaties zoals QGC of ATAK UAS Tool.

Kenmerken

Belangrijke kenmerken van de V-Line Pro omvatten:

Uitgebreide vliegtijd: Het systeem verlengt de vliegtijd van de Vesper drone aanzienlijk, waardoor de productiviteit tijdens missies wordt gemaximaliseerd.
Hot Swap mogelijkheid: Het innovatieve DC-voedingssysteem stelt operators in staat om lege accu’s te verwisselen door volle zonder de drone te hoeven landen, wat een ononderbroken vlucht en continue operaties mogelijk maakt.
V-Assist software: Deze nieuwe mobiele app verbetert communicatie en controle, en biedt gebruikers real-time telemetriegegevens en WiFi-connectiviteit voor effectief vluchtbeheer.

Deze technologische samenwerking tussen Volarious en Vantage Robotics is gericht op het verbeteren van drone-operaties door operators maximaal situatiebewustzijn en effectievere workflow-oplossingen te bieden door geavanceerde technologie.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier