Nieuws

Droneshow met 5.293 drones goed voor nieuw wereldrecord

UVify, een bedrijf uit Seattle dat zich heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling van systemen voor het geven van lichtshows met dronezwermen, heeft een nieuw Guinness World Record gevestigd door 5.293 drones gelijktijdig een lichtshow te laten opvoeren. De show vond plaats tegen de nachtelijke hemel van de stad Songdo in Zuid-Korea. Het vorige wereldrecord werd in mei 2021 gevestigd in Shanghai met een show die ‘slechts’ 3.281 drones telde.

Patronen en visuals

Tijdens de wereldrecordpoging vormden de ruim vijfduizend drones indrukwekkende patronen en visuals in de lucht. UVify maakte gebruik van de zelfontwikkelde IFO-drones, elk voorzien van een meerkleurenled die licht in miljoenen verschillende kleuren kan geven. Dankzij RTK-GPS kunnen de drones zeer nauwkeurig in de lucht gepositioneerd worden.

Tijdens de voorbereidingen van de recordbrekende droneshow werd nauw samengewerkt met lokale autoriteiten en de luchtverkeersleiding om zodoende de veiligheid en naleving van de regelgeving te garanderen. De prestatie werd officieel erkend en geverifieerd door een official van Guinness World Records, die UVify nadien prees voor hun uitvoering en innovatieve benadering van luchtentertainment.

Trotse reacties

Hyon Lim, CEO van UVify, steekt zijn trots niet onder stoelen of banken: “Deze show was niet alleen gericht op het vestigen van een wereldrecord; het was een demonstratie van de innovatieve geest en het onophoudelijke streven naar perfectie die ons team bij UVify drijven. We zijn trots dat we de weg kunnen leiden in dronetechnologie en onze capaciteiten op het wereldtoneel hier in Songdo kunnen tonen.”

Robert Cheek, COO van UVify, voegde toe: “De prestatie van vandaag is een mijlpaal niet alleen voor ons bedrijf, maar ook voor het bredere potentieel van UAV-technologie. De foutloze uitvoering van zo’n grootschalige droneshow onderstreept onze toewijding aan uitmuntendheid en ons vermogen om de grenzen van wat mogelijk is in gesynchroniseerde droneprestaties te verleggen.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier