IncidentOpmerkelijk

TikTokker laat €25.000 vallen vanuit drone, veroorzaakt opschudding in Zürich

Afgelopen weekend veroorzaakte een TikTokker, die zichzelf Oracle noemt op het sociale netwerk, chaos in een park in Zürich door een grote hoeveelheid geld vanuit een drone boven een menigte te laten vallen. Deze actie, waarbij 24.000 Zwitserse francs (ongeveer 25.000 euro) aan bankbiljetten neerdwarrelden, leidde tot verwondingen bij een jonge toeschouwer. De politie is nu op zoek naar getuigen.

Helikoptergeld

De stunt, uitgevoerd in de Chinese Tuin van Zürich, werd vastgelegd en breed gedeeld op TikTok. Een menigte van enkele honderden mensen verzamelde zich na een aankondiging van de TikTokker, die zich naar eigen zeggen had laten inspireren door een stripverhaal. In dat verhaal voert een drone een airdrop van bankbiljetten uit, en dat scenario wilde hij in het echt naspelen met een grote drone en een zak vol geld.

Terwijl de bankbiljetten neervielen, probeerde iemand met een megafoon de menigte tot kalmte te manen, maar tevergeefs. De situatie escaleerde toen een 12-jarige jongen van Dominicaanse afkomst gewond raakte door ‘een scherp voorwerp’ tijdens het tumult. De politie heeft volgens Blue News een onderzoek ingesteld en roept getuigen op zich te melden.

Mogelijke bekeuring

Het is belangrijk te vermelden dat het in Zwitserland, net als in veel andere Europese landen, verboden is om met drones boven menigten te vliegen. De verantwoordelijke TikTokker riskeert daarnaast een bekeuring voor een verstoring van de openbare orde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 20 minutes online (@20minutesonline)

(via Helicomicro)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier