ProProductnieuws

Zenmuse H30 en H30T payloads van DJI bieden 400x zoom en hogere resolutie

Marktleider DJI heeft twee nieuwe payloads aangekondigd voor het Matrice 350-platform: de Zenmuse H30 en H30T. Deze nieuwe camera-units vertegenwoordigen een indrukwekkende upgrade voor professionele dronegebruikers. Ze zijn ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar precisie in detail en operationele veelzijdigheid in verschillende industrieën zoals inspectie, zoek- en reddingsoperaties, en veiligheidstoezicht.

Imposant zoombereik

De H30 en H30T-modellen introduceren diverse verbeteringen die de grenzen van commerciële drone-technologie opnieuw verleggen. Een van de meest opvallende kenmerken is de ondersteuning voor 34x optische zoom en 400x digitale zoom, waarmee gebruikers objecten of personen van grote afstand kunnen observeren. De 40 MP-sensor zorgt daarbij voor detailrijke opnamen.

De combinatie van zoom en een hoge resolutie sensor maakt de H30 Series ideaal voor inspecties van infrastructuur of het monitoren van situaties waar dichtbij komen niet mogelijk of veilig is. Volgens DJI kan een kenteken op 650 meter afstand gelezen worden.

Verbeterde warmtebeeldcamera

De resolutie van de thermische beeldcamera in de H30T is verhoogd naar 1280 × 1024, wat een aanzienlijke verbetering betekent in het vermogen om warmteverschillen te detecteren en analyseren. Het digitale zoombereik gaat tot 32x. Met Link Zoom kunnen de beelden van de warmtebeeldcamera direct worden vergeleken met die van de daglichtcamera.

Verdere verbeteringen omvatten een ultrahoge definitie modus voor het observeren van objecten met kleine temperatuurverschillen, wat essentieel is voor precisie-inspecties in diverse technische en wetenschappelijke toepassingen. Het temperatuurmeetbereik is ook uitgebreid naar -20℃ tot 1600℃, waardoor deze payload ingezet kan worden in een breder scala aan omgevingstemperaturen.

De IR-sensor van de H30T heeft een resolutie van 1280×1024 pixels.

Nieuwe nachtmodus en laserafstandsmeter met groter bereik

De vernieuwde nachtmodus biedt instelbare framesnelheden van 25fps, 15fps, en 5fps, waardoor gebruikers in donkere omstandigheden effectiever kunnen opereren. De toevoeging van een nabij-infrarood achtergrondverlichtingsfunctie en een laserafstandsmeter met een bereik tot 3000 meter verhoogt verder de functionaliteit in diverse operationele scenario’s.

DJI heeft ook intelligente opnamefuncties, elektronische misteliminatie en voorgrondstabilisatie toegevoegd om de efficiëntie van inspecties en observaties te verbeteren. Deze technologische vooruitgangen bieden dronepiloten nieuwe hulpmiddelen om hun taken sneller en nauwkeuriger dan ooit tevoren uit te voeren.

Specificaties

De belangrijkste specificaties van de Zenmuse H30 Series op een rij:

1. Ondersteunt 34x optische zoom en 400x digitale zoom.
2. De resolutie van de thermische beeldcamera is verhoogd naar 1280 × 1024 pixels.
3. Ondersteunt een ultrahoge definitie modus voor het observeren van objecten met kleine temperatuurverschillen.
4. Het temperatuurmeetbereik is vergroot naar -20℃ tot 1600℃.
5. Verbetering van de nachtmodus met een beeldsnelheid van 25fps, 15fps en 5fps.
6. Functie voor nabij-infrarood achtergrondverlichting.
7. Het bereik van de laserafstandsmeter is vergroot naar 3000 meter.
8. Ondersteunt intelligente opnamefuncties.
9. Ondersteunt elektronische misteliminatie.
10. Ondersteunt elektronische voorgrondstabilisatie om de inspectie-efficiëntie te verbeteren.

Verkrijgbaarheid

De Zenmuse H30 en H30T zijn per direct te bestellen bij geautoriseerde DJI Enterprise dealers. De payloads kunnen gebruikt worden met de DJI Matrice 300 en 350 Series.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier