Nieuws

YouTuber realiseert nieuw snelheidsrecord met FPV-drone: ruim 500 km/uur

De raketvormige racedrone van Red Bull, waarmee onlangs Max Verstappen op het circuit van Silverstone werd achtervolgd, is niet langer ’s werelds snelste cameradrone. Het record is nu in handen van YouTuber Luke Maximo Bell. Samen met zijn vader bouwde hij de Peregrine 2. Deze drone behaalde een topsnelheid van meer dan 500 km/uur, waarmee het de titel van snelste accu-aangedreven quadcopter ter wereld veroverde.

Sneller dan Red Bull

Luke Maximo Bell en zijn vader hebben samen hard gewerkt om deze prestatie te bereiken. “Vorig jaar maakte ik de snelste drone ter wereld, maar ik had altijd het gevoel dat het een prototype was en niet snel genoeg,” vertelt Bell. “Dit jaar besloten mijn vader en ik om elk aspect van de oorspronkelijke Peregrine-drone te verbeteren en een epische opvolger te creëren. En ja, deze drone is zelfs sneller dan de Red Bull Formula 1 drone!”

De Peregrine 2 lijkt meer op een raket dan op een traditionele quadcopter. De behuizing werd zelf ontworpen en gefabriceerd met een 3D printer. De drone wordt aangedreven door vier motoren op een koolstofvezel frame. In vergelijking met de originele drone, die T-Motor Velox V2808 motoren gebruikte, heeft de Peregrine 2 grotere T-Motor Velox V3115s motoren. Tijdens de eerste tests bleek echter dat de motoren te veel stroom trokken voor de gebruikte accu, waardoor een krachtigere accu noodzakelijk was.

De gigantische piekstromen bleken al snel te leiden tot oververhitting. “Tijdens een van onze tests werden de motorkabels verdacht heet en zelfs de motorkabels vlogen in brand,” legt Bell uit. “We hebben op een onaangename manier geleerd dat de kabels die standaard bij de motoren worden geleverd niet dik genoeg zijn voor onze toepassing.”

Nieuw wereldrecord

Ondanks deze uitdagingen, waarbij prototypes regelmatig in brand vlogen, lukte het de Bells om de drone vliegend te krijgen. Bij de eerste tests met het nieuwe ontwerp werden snelheden van 400 km/uur gehaald, en na een laatste motorswap werd tijdens vier rondes een gemiddelde topsnelheid van 480,23 km/uur bereikt, zoals geregistreerd door een official van Guinness World Records. De pieksnelheid lag zelfs nog iets hoger, op ruim 500 km/uur. Ter vergelijk: de Red Bull drone heeft een topsnelheid van iets boven de 350 km/uur.

“Wij zijn nu officieel de nieuwe recordhouders voor deze titel,” zegt Bell over het record van de hoogste grondsnelheid door een accu-aangedreven afstandsbediende quadcopter. “Het is zo opwindend. Het was een lang proces om dit resultaat te bereiken, en de bevestiging ervan betekent veel voor mij en mijn vader.”

(via hackster.io – foto’s: Luke Maximo Bell)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier