Gerucht

‘Aankomende DJI Air 3S biedt driedubbele camera’ (+update)

Als we de laatste geruchten mogen geloven, staat DJI op het punt om zijn nieuwste model, de DJI Air 3S, op de markt te brengen. Dit model belooft de unieke driedubbele camera-opstelling van de Mavic 3 Pro te brengen, maar dan in een veel compactere en lichtere (C1-label?) uitvoering. De Air 3S wordt de opvolger van de DJI Air 3 die in juli 2023 werd geïntroduceerd.

Geen Air 4 of Mavic 4

Er gonzen al enige tijd geruchten over DJI’s aankomende consumentendrone. Gaat het om de DJI Air 4, of toch om een Mavic 4? Naar het zich nu laat aanzien, zijn beide geruchten onjuist en komt DJI met een opvolger van de DJI Air 3, namelijk de DJI Air 3S.

Er zijn inmiddels twee foto’s uitgelekt van de gimbal van deze nieuwe drone. Daaruit valt af te leiden dat de DJI Air 3S zal beschikken over een driedubbele camera, net zoals de Mavic 3 Pro. Waarschijnlijk gaat het om een groothoekcamera en twee camera’s met telelenzen. Dit biedt dronepiloten meer flexibiliteit en creativiteit bij het vastleggen van beelden vanuit de lucht.

Veel is nog onduidelijk, maar in ieder geval zal de DJI Air 3S beschikken over omnidirectionele obstakeldetectie, waardoor obstakels in alle richtingen gedetecteerd en vermeden kunnen worden. Dit maakt het vliegen in complexe omgevingen een stuk veiliger. Verder zal de Air 3S qua specs vermoedelijk goed vergelijkbaar zijn met de huidige DJI Air 3.

C1-label?

De grote vraag is vooral welke brandpuntafstanden de drie lenzen hebben en wat het gewicht van de drone wordt. Dat bepaalt namelijk of de DJI Air 3S, net als zijn voorganger, over een C1-label zal beschikken. Dat zou de drone wel heel interessant maken voor toepassingen nabij mensen en bebouwing.

Update (18:46)

Inmiddels hebben meerdere bekende DJI leakers vraagtekens gezet bij de ‘gelekte’ foto’s. Mogelijk is er sprake van gephotoshopte afbeeldingen. ‘All… fake‘, zegt DealsDrone.

(Bron: SB-DJI)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

5 gedachten over “‘Aankomende DJI Air 3S biedt driedubbele camera’ (+update)

  • Volgens mij is het fake en heeft iemand wat met photoshop zitten plakken. En als ik even google ben ik zo te zien niet de enige die dat denkt.

    Beantwoorden
  • Fake lijkt me. de S achter de Air 3 verschilt in grootte en in kleur.

    Beantwoorden
  • Lijkt mij ook fake (nog los van het photoshoppen). Exact dezelfde camera module als de mavic3pro in de behuizing van de air3. Wat is daar nou de meerwaarde van.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier