Productnieuws

Hubsans nieuwe drone Ocean 1 komt standaard met airdrop-functionaliteit

De Chinese dronefabrikant Hubsan heeft onlangs zijn nieuwste model op de markt gebracht: de Ocean 1. Dit model onderscheidt zich vooral door zijn geïntegreerde airdrop-functionaliteit, die standaard meegeleverd wordt. De Ocean 1 wordt gekenmerkt door een lange vliegtijd van 40 minuten en een laadcapaciteit van 1,5 kilogram, maar ook door zijn Syncleas 5 digitale beeldtransmissietechnologie, die tot 16 kilometer reikt en ondersteuning biedt voor 4G.

Airdrop standaard

Met een totaalgewicht van 1.540 gram, inclusief accu, claimt Hubsan dat de Ocean 1 de kleinste industriële drone op de markt is die uitgerust is met een eigen airdrop-systeem. Hiermee is het mogelijk om op afstand objecten te laten vallen. In de promovideo wordt gehint op een toepassing als vissen.

De standaardaccu biedt een vliegtijd van 40 minuten, terwijl een optionele accu met extra capaciteit zelfs tot 75 minuten vliegtijd kan leveren, hoewel dit de maximale vlieghoogte enigszins vermindert.

De camera van de drone registreert videobeelden in 4K 30 fps. Een ander hoogtepunt van de Ocean 1 is het beeldvormingssysteem FineRGB 2.0 en de derde generatie trackingtechnologie, die bijdraagt aan diverse gebruiksmogelijkheden. Het stroomvoorzieningssysteem van de drone is speciaal ontworpen om objecten te vervoeren.

Prijs en beschikbaarheid

De Ocean 1 is nu beschikbaar voor aankoop via de Chinese Hubsan-winkel, waar de versie met één accu te koop staat voor een prijs van omgerekend 605 euro. Met zijn combinatie van geavanceerde technologieën en de nieuwe airdrop-capaciteit is de Ocean 1 een interessante nieuwe toevoeging aan het assortiment van Hubsan.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier