Productnieuws

DJI Avata 2 biedt nu 4K/100 fps slowmotion en ondersteuning voor Goggles 2 & Goggles Integra

Dronemaker DJI heeft een aanzienlijke firmware-update uitgebracht voor de Avata 2 FPV-drone. De nieuwe firmware, versie 01.00.0300, brengt een reeks verbeteringen en nieuwe functies die gericht zijn op het verbeteren van de gebruikerservaring en het uitbreiden van de mogelijkheden van de drone, waaronder de mogelijkheid om in 4K/100 fps slow-motion opnamen te maken en compatibiliteit met eerder uitgebrachte videobrillen en controllers.

Slow-motion video

Voor videomakers die intrigerende slow-motion opnamen willen maken, brengt de nieuwe firmware-update voor de DJI Avata 2 de mogelijkheid om video’s op te nemen in 4K-resolutie bij 100 frames per seconde wanneer deze wordt gebruikt met de Goggles 3. Deze nieuwe functie maakt ultra-high-definition video-opnamen met vloeiende bewegingen mogelijk, perfect voor het creëren van cinematografische FPV-beelden. De verbeterde videocapaciteit is een aanzienlijke upgrade, die gebruikers meer creatieve opties en hogere kwaliteit opnamen biedt.

DJI heeft ook een nieuwe firmware-update uitgebracht voor de Goggles 3, die een nieuwe draadloze streamingfunctie en ondersteuning voor kleurherstel in D-logM/HLG-modus voor verbeterde videokwaliteit toevoegt.

Ondersteuning voor oudere goggles en controllers

Een andere opvallende toevoeging in deze firmware-update betreft de uitgebreide ondersteuning voor DJI’s oudere FPV-brillen en controllers. De Avata 2 drone ondersteunt nu de DJI Goggles Integra evenals de DJI Goggles 2, waardoor gebruikers die al een videobril hadden liggen deze nu ook met de Avata 2 kunnen gebruiken. Naast de ondersteuning voor deze brillen omvat de update ook ondersteuning voor de DJI RC Motion 2 en de DJI FPV Remote Controller 2.

De update bevat ook ondersteuning voor Remote ID in sommige regio’s. Deze functie zorgt ervoor dat de Avata 2 voldoet aan de nieuwste regelgeving, die voorschrijft dat drones identificatie- en locatie-informatie uitzenden tijdens de vlucht. Deze toevoeging is cruciaal voor piloten die binnen de grenzen van de nieuwe droneregels moeten opereren, met name in de Verenigde Staten en Europa.

Overige verbeteringen

Verder heeft DJI verschillende bekende problemen in deze firmware-update aangepakt. Hoewel de specifieke problemen niet in detail zijn beschreven, wordt verwacht dat deze verbeteringen de algehele stabiliteit en betrouwbaarheid van de Avata 2 zullen vergroten, wat zorgt voor een soepelere en betrouwbaardere vliegervaring.

Naast de firmware-updates voor de drone en zijn accessoires, heeft DJI ook versie 1.13.4 van de DJI Fly App uitgebracht voor zowel iOS- als Android-platforms. De bijgewerkte app is essentieel voor toegang tot de nieuwe functies en voor compatibiliteit met de nieuwste firmwareversies. Bovendien heeft DJI verschillende nieuwe AI-gestuurde bewerkingsfuncties toegevoegd aan de Fly-app, die gebruikers kunnen helpen bij het creëren van nog indrukwekkendere beelden.

Voorloper in FPV

Met deze update blijft DJI de Avata 2 verbeteren en uitbreiden, wat de drone een nog aantrekkelijkere optie maakt voor zowel hobbyisten als professionele dronepiloten. De combinatie van verbeterde videocapaciteiten, uitgebreide compatibiliteit met FPV-brillen en controllers, en naleving van regelgeving zorgt ervoor dat de Avata 2 een voorloper blijft in de wereld van FPV-dronevliegen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “DJI Avata 2 biedt nu 4K/100 fps slowmotion en ondersteuning voor Goggles 2 & Goggles Integra

  • michel rietveld

    Net getest maar audience mode werkt helaas nog niet met een integra goggles 2 op een and avata 2, pilot wel.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier