ProProductnieuws

DJI Mavic 3 Enterprise krijgt ondersteuning voor nauwkeurige geometrische waypointmissies

DJI heeft een interessante nieuwe feature toegevoegd aan de Mavic 3 Enterprise-serie, namelijk de introductie van geometrische vluchtplannen. Dankzij een recente firmware-update is het een stuk eenvoudiger geworden om nauwkeurige 3D-missies te creëren in het cloud-gebaseerde drone-operatiebeheerplatform, DJI FlightHub 2. Eenmaal ontworpen, kunnen deze missies naadloos worden overgezet naar de controller van de drone.

Hoge precisie

Een van de opvallende kenmerken van deze geometrische missies is de precisie. Vluchten kunnen tot op 3 meter van het doel worden gepland, met een indrukwekkende grondmonsterafstand (GSD) van 0,8 mm. Deze mate van detail, in combinatie met de 4/3-inch sensor en mechanische sluiter van de Mavic 3 Enterprise, zorgt voor een uitstekende beeldkwaliteit. Voor gebruikers die thermische beeldvorming nodig hebben, ondersteunt de Mavic 3 Thermal thermische scans, wat een extra laag veelzijdigheid toevoegt.

De integratie van een RTK (Real-Time Kinematic) module biedt een nauwkeurigheid tot op de centimeter, wat cruciaal is voor precisietaken. De drone kan vanaf elke locatie en in elke oriëntatie worden gelanceerd, zelfs tijdens missies die meerdere vluchten vergen. Dit is vooral handig in het geval van routinematige inspecties, omdat missies gemakkelijk herhaalbaar zijn.

Firmware-update

De nieuwe firmware-update die geometrische vluchtplanning en meer introduceert, is nu beschikbaar voor alle drie varianten van de DJI Mavic 3 Enterprise-serie: Mavic 3E, Mavic 3T en Mavic 3M (multispectraal) drones. Hieronder staan de volledige release-opmerkingen:

Toegevoegd: Geometrische Route voor het in kaart brengen van prisma- en cilindervormige structuren.
DJI Pilot 2 kan onafhankelijk worden bijgewerkt op de controller.
Toegevoegd: Ondersteuning voor het importeren van KML- of KMZ-bestanden die zijn geëxporteerd door softwareprogramma’s van derden zoals ArcGIS, OvitalMap en LocaSpace Viewer. Voor OvitalMap worden zowel OVKML als OVKMZ ondersteund.
Toegevoegd: Meer kleurmogelijkheden voor camerarasterlijnen.

Updatevereisten

Om deze nieuwe functies te kunnen gebruiken, moet je de firmware van je Mavic 3E/3T/3M drone bijwerken naar versie v10.00.06.02 en de afstandsbediening naar firmware v02.01.05.00. Daarnaast moet je de DJI Pilot 2-app bijwerken naar versie v10.0.7.22. De DJI Assistant 2 (Enterprise Series) blijft ongewijzigd op versie v2.1.12, maar de bijgewerkte versie van DJI Assistant 2 voor MG is 2.1.3. De compatibele versie van DJI Terra voor deze update is 4.0.10.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier