Nieuws

Amerikaans bedrijf krijgt groen licht om drones uit te rusten met vuurwerk

Sky Elements heeft als eerste Amerikaanse organisator van droneshows toestemming gekregen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA om vuurwerk aan drones te bevestigen. Dankzij deze speciale ontheffing wordt de weg vrijgemaakt voor geheel nieuwe vormen van vuurwerk, waarbij pyro-effecten niet langer alleen vanaf de grond, maar ook vanuit de lucht ontstoken kunnen worden.

Primeur in de VS

Pyro drone shows bestaan uit een traditionele drone lichtshow, waarbij sommige drones zijn uitgerust met vuurwerkelementen. Deze elementen kunnen op elk moment in de show worden geactiveerd, waardoor ze effecten zoals watervallen, vallende sterren en andere spectaculaire effecten kunnen creëren. Hierdoor kunnen naast de betoverende 3D-animaties die droneshows kenmerken, ook verbluffende vuurwerkeffecten gerealiseerd worden.

In verband met de veiligheid is het in veel landen, waaronder de VS, echter niet toegestaan om vuurwerk aan drones te bevestigen. Sky Elements liet het daar niet bij zitten en werkte hard aan een speciale vergunning. Na een wachttijd van 26 maanden heeft de FAA het bedrijf een vrijstelling verleend om pyrotechniek op drones toe te passen.

Vuurwerk én drones

Steeds vaker wordt de vraag gesteld: zullen droneshows het vuurwerk vervangen? Helaas moeten veel gemeenten kiezen tussen deze twee voor hun jaarlijkse vieringen. Met deze vergunning hoeft dat niet langer, stelt Sky Elements. Het combineren van vuurwerk met droneshows zal het grote publiek zeker aanspreken, denkt het bedrijf.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier