ProProductnieuws

Hubsan introduceert FireFly-drone met warmtebeeldcamera

Hubsan, van oudsher bekend om zijn consumentendrones, richt zich steeds meer op drones voor de zakelijke markt. Kort na de introductie van de Ocean 1 met airdrop-functionaliteit komt het bedrijf nu met de FireFly, een drone die is voorzien van een dubbel camerasysteem, waaronder een warmtebeeldcamera. Die kan gebruikt worden voor thermische inspecties of het opsporen van personen tijdens nachtelijke missies.

Dubbele camera: RGB en IR

De FireFly markeert een significante afwijking van Hubsans gebruikelijke productaanbod, dat varieert van speelgoeddrones tot camera-drones onder de 250 gram en modellen in het middensegment. Deze nieuwe drone is uitgerust met een dubbele camera-setup die vooral gericht is op professionele gebruikers.

De FireFly is ontworpen voor draagbaar gebruik en kan gemakkelijk worden opgevouwen. Dit maakt de drone uiterst transportvriendelijk. Vier kleine inklapbare poten zorgen ervoor dat het nieuwe camerasysteem vooraan voldoende bodemvrijheid heeft.

De cameramodule bevat twee camera’s. De eerste is uitgerust met een 1/2,6” CMOS-sensor die 12 MP-foto’s en 4K-video’s bij 30 fps kan vastleggen. De tweede camera is een warmtebeeldcamera met een resolutie van 640×512 pixels, die werkt met een framerate van 25 Hz. De radiometrische camera van de FireFly kan temperaturen meten van -20 tot 70 °C en is gemonteerd op een 3-assige gimbal voor stabilisatie.

Krachtige accu en omnidirectionele obstakeldetectie

De FireFly wordt aangedreven door een krachtige 6S-accu (21,6 V) met een capaciteit van 6.400 mAh, waardoor de drone tot wel 40 minuten in de lucht kan blijven. Het totale gewicht van de FireFly bedraagt 1,8 kg, waarvan 700 g toe te schrijven is aan de accu.

Bovendien is de drone uitgerust met obstakeldetectiecamera’s aan de voorzijde, achterzijde, bovenkant en beide zijkanten, die ook de nieuwe ATVT3.5 Follow-modus ondersteunen. Het vliegen op basis van waypoint-missies wordt eveneens ondersteund, en het nieuwe SyncLeas 5-radioprotocol zou een bereik tot 10 km onder CE-certificering mogelijk maken.

De FireFly wordt bestuurd via een controller met een smartphonehouder die werkt in combinatie met de Hubsan-app.

Prijs en beschikbaarheid

Hoewel Hubsan de FireFly-drone heeft aangekondigd met alle technische specificaties, is er nog geen informatie beschikbaar over de prijsstelling of de mogelijkheid tot bestellen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier