ProProductnieuws

Matrix 10 spotlight voor DJI M3E geeft net zoveel licht als 100W bouwlamp

Drones bewijzen steeds meer hun toegevoegde waarde tijdens nachtoperaties. Niet alleen door vermiste personen of inbrekers op te sporen met warmtebeeldcamera’s, maar ook door donkere gebieden vanuit de lucht te verlichten. De nieuwe Tundra Drone Matrix 10 spotlight voor de DJI Mavic 3 Enterprise Series is bedoeld voor dat laatste: licht brengen in de duisternis.

10.000 lumen

Speciaal ontworpen voor nachtelijke noodoperaties, levert de Tundra Drone Matrix 10 een verbluffende lichtopbrengst van 10.000 lumen. Dat is vergelijkbaar met de lichtopbrengst van een 100W LED-bouwlamp. Met een gewicht van slechts 130 gram heeft de accessoire minimale invloed op de manoeuvreerbaarheid en vliegprestaties van de drone.

Deze gigantische lichtopbrengst kan een cruciaal verschil maken tijdens nachtoperaties van eerstehulpverleners, waarbij donkere gebieden eenvoudig vanuit de lucht verlicht kunnen worden. Ook nachtelijke zoek- en reddingsmissies of recherchewerk in slecht verlichte gebieden worden eenvoudiger met deze spotlight.

Slimme belichting

De LED’s in de Matrix 10 lichtaccessoire schijnen automatisch dezelfde kant op als de kijkrichting van de camera van de DJI M3E drone, waardoor verblinding wordt verminderd en de zichtbaarheid wordt verbeterd. Dit slimme ontwerp stelt operators in staat zich te concentreren op hun taken zonder onnodige afleiding.

Bovendien komt de verspreidingshoek van het licht overeen met het gezichtsveld van de dronecamera, wat zorgt voor uitgebreide en duidelijke beelden.

Bediening en accuduur

Het verlichtingssysteem wordt rechtstreeks bediend via de afstandsbediening van de drone, waardoor operators de helderheid kunnen aanpassen of de lichten kunnen in- en uitschakelen zonder extra apparatuur. Deze naadloze integratie met de DJI PSDK Port verbetert de operationele efficiëntie, waardoor gebruikers snel kunnen inspelen op veranderende omstandigheden.

Een veelvoorkomende zorg bij verlichting met hoge intensiteit is de accuduur. De Tundra Drone Matrix 10 lost dit op door gebruik te maken van een externe accu naast de accu van de drone. Deze dubbele stroombron verlengt de duur van de volledige helderheid. Als de externe accu leeg raakt, dimmen de lichten automatisch tot 3.000 lumen, wat zorgt voor blijvende functionaliteit.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Tundra Drone Matrix 10 spotlight voor DJI M3E drones is geprijsd op $1.490 en verkrijgbaar via de webshop van Tundra Drones.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier