ProProductnieuws

V-Scan automatiseert dataverzameling en object-tracking met bekabelde drones

Het Singaporese technologiebedrijf Volarious heeft nieuwe software gelanceerd die het mogelijk maakt om data automatisch te verzamelen met tethered drones, dankzij een combinatie van surveillance en object-tracking technologie. De software, V-Scan genaamd, kan meerdere objecten, zoals personen en voertuigen, identificeren, volgen en opnemen met hoge precisie. De software is exclusief beschikbaar voor gebruikers van de Volarious app.

Meerdere onderwerpen volgen

Volarious richt zich op de ontwikkeling van oplossingen voor bekabelde drones, ook wel tethered drones of kortweg kabeldrones genoemd. V-Line Pro bestaat uit een basisstation met ingebouwd kabelsysteem, geschikt voor uiteenlopende typen drones, waaronder de DJI M30(T) en Autel EVO Max 4T. Dankzij de kabel, die tot tientallen meters hoogte uitgerold kan worden, krijgt de drone stroom vanaf het grondstation en kan dus onbeperkt in de lucht blijven hangen. Kabeldrones lenen zich derhalve prima voor bijvoorbeeld beveiliging, monitoring of surveillance.

De bediening van een V-Line Pro tethered systeem verloopt via de Volarious app. Deze app heeft nu nieuwe mogelijkheden gekregen dankzij de toevoeging van V-Scan. Deze software analyseert het live camerabeeld vanuit de drone en kan meerdere onderwerpen volgen (subject tracking). V-Scan kan worden ingezet voor verschillende toepassingen, zoals het monitoren van menigten, het beheren van verkeer of beveiliging bij grootschalige evenementen, en zelfs voor perimeterbewaking.

Toepassingsmogelijkheden

V-Scan biedt een breed scala aan gebruiksmogelijkheden.

Openbare veiligheid en beveiliging: V-Scan kan door wetshandhavings- en beveiligingsinstanties worden gebruikt tijdens openbare evenementen zoals concerten, sportwedstrijden en festivals. De software kan grote menigten monitoren, potentiële bedreigingen identificeren en zorgen voor een snelle respons bij noodsituaties.

Verkeersbeheer: Stadsplanners en transportautoriteiten kunnen V-Scan gebruiken om het verkeersverloop te overzien, congestie te detecteren en incidenten in real-time te beheren. Deze mogelijkheid kan helpen om verkeersopstoppingen te verminderen en de verkeersveiligheid te verbeteren.

Rampenbestrijding: Tijdens natuurrampen zoals overstromingen, bosbranden en orkanen kunnen drones met V-Scan snel getroffen gebieden scannen, de beweging van mensen en voertuigen volgen en helpen bij het coördineren van reddingsoperaties.

Perimeterbewaking: Bij een gebied waar geen mensen of voertuigen mogen komen, kan V-Scan het gebied monitoren en een waarschuwing geven als er iets of iemand is die daar niet hoort te zijn.

Evenementenbeheer: Organisatoren van grootschalige evenementen kunnen V-Scan gebruiken om de dynamiek van menigten te overzien, in- en uitgangen te beheren en de veiligheid van de aanwezigen te waarborgen.

Uitgebreid dronesurveillancesysteem

De Volarious app is ontworpen voor de integratie van de V-Line Pro aangelijnde dronesystemen. De functionaliteiten zijn inmiddels uitgebreid met de Sentry Mode voor observaties vanuit meerdere perspectieven, waardoor een uitgebreid dronesurveillancesysteem ontstaat. Met de toevoeging van V-Scan wordt de app nog veelzijdiger, dankzij de geautomatiseerde dataverzameling.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier