Nieuws

LVNL lanceert vernieuwde GoDrone app met verbeterde functionaliteiten

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft in samenwerking met Altitude Angel een vernieuwde versie van de GoDrone app gelanceerd. Deze update markeert de grootste verandering sinds de app’s initiële release in 2020 en introduceert naast een vernieuwde gebruikersinterface een scala aan nieuwe functies en verbeteringen die zowel recreatieve als professionele dronepiloten ten goede komen.

Belang van goede informatievoorziening

De GoDrone app werd oorspronkelijk gelanceerd om dronepiloten te informeren over veilige vlieggebieden, en zo bij te dragen aan een veiliger gebruik van drones in het luchtruim. Sinds de eerste release heeft LVNL de app voortdurend uitgebreid en verbeterd, en de nieuwste update bouwt voort op deze basis met een reeks nieuwe functionaliteiten die gebruikers nog beter ondersteunen bij hun vluchtvoorbereidingen en -uitvoeringen.

Maartje van der Helm, General Manager Performance & Development bij LVNL, benadrukt het belang van een goede informatievoorziening voor veilig luchtruimgebruik. “Gezien het toenemende aantal drones in het luchtruim, is een goede informatievoorziening essentieel,” aldus van der Helm. “Met behulp van user panels hebben we feedback verzameld van dronegebruikers om de informatievoorziening te optimaliseren. Met deze grote release van onze GoDrone app zetten we een belangrijke stap voor veiligere onbemande en bemande vluchten in het gecontroleerde luchtruim.”

Nieuwe functionaliteiten

GoDrone 2.0 introduceert diverse verbeteringen:

  • Vernieuwde interface: De app heeft een compleet nieuwe, moderne gebruikersinterface gekregen, waardoor navigeren en het beheren van dronevluchten eenvoudiger is.
  • Organisatiebeheer: Gebruikers kunnen nu een organisatie aanmaken binnen de app en alle aspecten van hun vluchtplanning voor die organisatie beheren.
  • Geavanceerde vliegplanning: Met nieuwe tekentools kunnen gebruikers hun vluchten nauwkeuriger plannen, zowel direct in de app als door vluchtplannen te uploaden.
  • Missieplannen: Een belangrijke wijziging in het goedkeuringsproces is de introductie van een extra status voor missieplannen in gecontroleerd luchtruim. De status ‘reviewed’ wordt toegekend als een missieplan is goedgekeurd door de Operationele Helpdesk van LVNL. Op de dag van de vlucht krijgt het missieplan, indien de luchtverkeersleiding de vlucht toelaat, de status ‘approved’, waarmee de dronepiloot toestemming krijgt delivery op te roepen.
  • Operator portal integratie: Er is nu een naadloze gegevensuitwisseling tussen de GoDrone app en het Operator Portal.
  • Nieuwe kaarttypen en gebiedsrapporten: De app biedt diverse nieuwe kaarttypen, waaronder satellietbeelden, en gebiedsrapporten die vluchtbeperkingen duidelijk aangeven.
  • Dronebeheer: Gebruikers kunnen nu informatie over hun drones opslaan en beheren binnen de app.
  • Grondgevaren integratie: de app toont een lijst van grondgevaren binnen het pre-flight rapport, met gedetailleerde informatie per gevaar.
  • Verbeterde beveiliging: De nieuwste beveiligingsfuncties van smartphones en tablets, zoals oog- en vingerafdrukherkenning, worden ondersteund voor veilige toegang tot de vluchtplanningstools.

Beschikbaarheid

De vernieuwde GoDrone app is vanaf 20 juni beschikbaar in de Google Play Store en de Apple Store. LVNL benadrukt tegenover Dronewatch dat de app nog verder zal worden verbeterd op basis van gebruikersfeedback.

De nieuwe versie van GoDrone heeft naast een nieuwe look ook een aantal nieuwe features meegekregen.
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “LVNL lanceert vernieuwde GoDrone app met verbeterde functionaliteiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier