Video

Kijken: Passeiertal | Val Passiria – 4K cinematische dronevideo

Het Passeiertal, gelegen in Zuid-Tirol, biedt een breed scala aan outdoor activiteiten die natuurliefhebbers en avonturiers zullen aanspreken. Dit schilderachtige dal staat bekend om zijn ongerepte natuur en gevarieerde landschap, van groene almen en weelderige bossen tot indrukwekkende bergtoppen en bruisende watervallen. Uitgebreide wandel- en fietsroutes voeren bezoekers langs adembenemende panoramische uitzichten en historische bezienswaardigheden.

Onlangs verbleef ik op uitnodiging van de eigenaar een week in Hotel Jägerhof, gelegen in het prachtige Passeiertal, of Val Passiria, zoals het dal in het Italiaans wordt genoemd. Ik maakte er diverse promotievideo’s van de verschillende activiteiten en uitstapjes, mede in opdracht van SNP Natuurreizen, dat er actieve vakanties aanbiedt. Het dal kenmerkt zich door de ongerepte natuur en de talloze mogelijkheden om erop uit te trekken: mountainbiken, de Passerschlucht verkennen, de Jägersteig oversteken, en hiken naar een hooggelegen alm bijvoorbeeld.

Ik had echter nog zoveel ongebruikt (drone)beeld liggen, dat ik besloot om nog een extra video te maken, in een meer etherische, filmische stijl. Het merendeel van de droneshots nam ik op met de DJI Mavic 3 Pro. De FPV shots filmde ik met de nieuwe DJI Avata 2. En voor de grondbeelden gebruikte ik de iPhone 14 Pro Max.

De sfeervolle muziek is van Tony Anderson (via MusicBed). Voor de montage, color grading en het sound design gebruikte ik Final Cut Pro. Het resultaat kun je hieronder bekijken (en beluisteren). Geniet ervan!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier