Markt

DJI verrast met aankondiging van Avinox, gaat mogelijk motoren voor e-bikes leveren (+update)

Dronemaker DJI komt op 3 juli met een verrassend nieuw product op de markt, genaamd DJI Avinox. In tegenstelling tot wat men zou verwachten, gaat het dit keer niet om een drone, maar naar het zich laat aanzien om een aandrijflijn voor elektrische fietsen (e-bikes). Deze hint werd gegeven in een recente aankondiging op sociale media, waar ook de naam amflowbikes werd genoemd.

Power your Ride

De naam ‘Avinox’ komt voor insiders niet helemaal uit de lucht vallen. In september vorig jaar dook deze naam al op in een Chinese merknaamdatabase. Destijds werd aangenomen dat het om een nieuwe drone of wellicht een nieuwe FPV-bril zou gaan, alhoewel er ook een link werd gelegd met de automotive-activiteiten van DJI. Daarna bleef het stil rond de naam Avinox.

Nu komt daar verandering in. DJI heeft een teaser online geplaatst waarin wordt aangekondigd dat er op 3 juli onder de naam Avinox een nieuw product wordt gelanceerd, in samenwerking met of onder de merknaam Amflow Bikes. Deze (bedrijfs)naam levert echter nog maar weinig hits op in Google, anders dan een merknaamregistratie. De animatie en de slogan ‘Power your Ride’ suggereren dat het om een elektrische aandrijflijn voor e-bikes gaat. Hiermee zou DJI een geheel nieuwe markt betreden.

Borstelloze motoren

Het is nog onduidelijk wat voor product het precies zal zijn en wat de toegevoegde waarde van DJI hierin is. DJI heeft echter veel expertise opgebouwd in de ontwikkeling van krachtige, borstelloze stappenmotoren voor de aandrijving van zowel kleine als grote drones. Mogelijk wil het bedrijf deze kennis nu inzetten om een nieuw productsegment aan te boren, een segment dat bovendien minder gevoelig is voor cyberveiligheidsproblemen.

Waarmee denk jij dat DJI op 3 juli op de proppen komt?

Update 21:50

DJI-leaker Igor Bogdanov heeft inmiddels ook wat tweets besteed aan DJI’s nieuwe product. Afgaande op zijn foto’s gaat het om de introductie van een nieuw fietsmerk (Amflow Bikes), aangedreven door motoren van DJI, of misschien wel een volledig dochterbedrijf van DJI. Het zou gaan om elektrisch aangedreven mountainbikes, waar sterke motoren, stevige accu’s en betrouwbare speed controllers van extra groot belang zijn.

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier