Markt

DJI breidt uit naar de eMTB markt met elektrische mountainbike van Amflow

DJI, tot nu toe vooral bekend van de drones, zet zijn expertise in elektrische aandrijving en accutechnologie in om nieuwe markten buiten de dronesector te verkennen. Daartoe is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Amflow, een nieuwe speler in de markt voor elektrische mountainbikes (eMTB). Tijdens de Eurobike 2024 onthulde Amflow zijn eerste fiets, de Amflow PL, aangedreven door DJI’s Avinox-systeem.

Van drones naar e-Bikes

DJI heeft in de loop der jaren veel kennis opgedaan op het gebied van krachtige elektrische motoren, de aansturing daarvan, en accutechnologie. Met die kennis betreedt het bedrijf nu een geheel nieuwe bedrijfstak, namelijk de snel groeiende markt voor elektrisch aangedreven mountainbikes.

Samen met Amflow Bikes introduceert DJI de Amflow PL, een ultralichte elektrische mountainbike met een piekvermogen van 850 W en een gewicht van slechts 19,2 kg. Deze fiets biedt een ongeëvenaarde combinatie van kracht, bereik en prestaties.

DJI Avinox

Het hart van de fiets wordt gevormd door het nieuwe DJI Avinox Drive System. Deze elektromotor biedt 105 Nm koppel en een piekvermogen van 850 W. Dankzij geavanceerde technologieën en precisiesensoren zorgt het systeem voor een soepele en krachtige ondersteuning onder diverse omstandigheden.

De accu van het Avinox-systeem kan snel worden opgeladen en blijft na 500 oplaadcycli minimaal 80% van zijn capaciteit behouden. Dit zorgt voor een duurzame en betrouwbare energiebron.

Voor de bediening is de Amflow PL uitgerust met een 2” OLED touchscreen bedieningsdisplay. Deze kan worden gekoppeld aan Bluetooth-controllers en de Avinox-app, waarmee gebruikers rijparameters kunnen aanpassen en de locatie van de fiets kunnen volgen.

De Amflow PL wordt aangedreven door het nieuwe DJI Avonix motorsysteem.

Beschikbaarheid

Het is interessant om te zien dat DJI zich op totaal andere markten richt. Gezien de toenemende weerstand in sommige Westerse landen tegen het gebruik van drones uit China is dat geen onlogische ontwikkeling.

De Amflow PL wordt verwacht in Q4 2024 beschikbaar te zijn via geautoriseerde dealers in onder andere Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier