Opmerkelijk

Bizar: beveiliger gebruikt dronegun om drone mee uit de lucht te slaan

Tegenwoordig worden er steeds vaker maatregelen genomen om te voorkomen dat drukbezochte evenementen verstoord worden door ongewenste drones, waaronder de inzet van zogenaamde droneguns. Dit zijn handheld stoorzenders die gebruikt kunnen worden om drones op afstand geforceerd te laten landen. Maar je kunt een dronegun ook gebruiken om er een drone mee uit de lucht te slaan, ontdekte een beveiliger.

Stok om mee te slaan

Het bijzondere incident vond plaats tijdens een muziekconcert. Terwijl de menigte genoot van de energieke beats en kleurrijke lichtshows, ontvouwde zich een nogal onverwachte situatie. Een beveiliger, uitgerust met een draagbare RF Drone Gun Jammer — bedoeld om ongeautoriseerde drones te storen en onschadelijk te maken — gebruikte zijn dronegun op een wel heel aparte manier.

In de video is te zien hoe de beveiliger zijn toevlucht neemt tot een onconventionele aanpak. In plaats van de jammer te gebruiken om gerichte radiogolven uit te zenden, begon hij met de dronegun wild in de lucht te zwaaien in een poging een laaghangende drone fysiek uit de lucht te slaan. En dat lukte hem ook nog bijzonder goed.

Gun vs drone: 1-0

Onduidelijk is waarom de man besloot om zijn dronegun te gebruiken als slaghout. Mogelijk had hij geen goede instructies gekregen over het gebruik van een portable jammer, of misschien werkte het apparaat gewoon niet goed. Het resultaat is in ieder geval dat de drone alsnog naar de grond kwam…

(bron: Linkedin/Arab Khan)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Bizar: beveiliger gebruikt dronegun om drone mee uit de lucht te slaan

  • Nu maar hopen dat deze drone inderdaad geen gepland onderdeel was van het geheel. Aannemelijk, maar niet onmogelijk.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier