Dronewatch Academy

Eén van de eisen die de nieuwe Europese drone regelgeving aan dronevliegers medio 2020 stelt die met een drone >250 gram willen gaan vliegen is de vereiste dat men minimale theoriekennis heeft over het vliegen met drones, luchtvaartwetgeving, nofly-zones, vliegveiligheid, privacy en andere onderwerpen. Daartoe moet met een online theoriecursus doorlopen, af te sluiten met een theorie-examen.

Deze opleiding vervangt meteen ook de ROC-light opleiding voor personen die hun drone zakelijk willen inzetten. Of je nu recreatief of zakelijk vliegt met je drone, je kunt met dezelfde opleiding uit de voeten. Het Light UAS operator certificate is dus voor zowel zakelijke als recreatieve dronevliegers geschikt.

Dronewatch zal één van de partijen worden waar je deze verplichte opleiding kunt doorlopen. Ook voor de examinering kun je bij ons terecht. Daarna ontvang je een drone vliegbewijs dat in principe in alle lidstaten van de Europese Unie erkend wordt.

Interesse? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en hoor het als eerste zodra je bij ons terecht kunt voor je EU dronebewijs!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier