Boeken

Dronefotografie (tweede druk)

Bestel bij Bol.comIedereen droomt er wel eens van: kunnen vliegen als een vogel en even niet gebonden zijn aan de zwaartekracht. Om nét even over de rand van die klif te kunnen kijken. Om te zien hoe de top van een hoge boom er van dichtbij uitziet. Om de omgeving waarin we wonen in al haar onderliggende verbanden te kunnen zien. Luchtfoto’s zijn misschien wel zo fascinerend omdat ze ons een blik gunnen op de aarde zoals we die niet vaak zien: vanaf een hoogte van enkele tientallen tot honderden meters transformeert zelfs het saaiste landschap in een wonderlijk schouwspel.

Tot voor kort was het als fotograaf beperkt mogelijk om de derde dimensie te verkennen, maar dat verandert snel met de opkomst van betaalbare unmanned aerial vehicles – in de volksmond drones genoemd – die uitgerust zijn met een camera. In dit boek worden de mogelijkheden om te fotograferen met een drone stapsgewijs uiteen-gezet. Als eerste worden de onderdelen van een cameradrone besproken. Daarna volgt de bespreking van een aantal populaire drones in verschillende prijsklassen.

Na een korte introductie digitale fotografie volgen adviezen voor het daadwerkelijk fotograferen vanuit de lucht. Er wordt afgesloten met enkele praktische adviezen en tips voor mensen die verder willen gaan. Ook de regelgeving komt aan bod. Het geheel is aangevuld met inspirerende luchtfoto’s van dronefotografen uit de hele wereld.

In deze tweede, herziene editie worden niet alleen de nieuwste drones besproken, ook is het hoofdstuk over de regelgeving aan de actuele situatie aangepast. Zo wordt onder meer stilgestaan bij de zogeheten minidrone-regeling en de invoering van het ROC-light, die het beroepsmatig gebruik van drones tot vier kilo binnen ieders handbereik brengt.

Bestel bij Bol.com


Dronevideo’s maken

Bestel bij Bol.comU hoeft de tv tegenwoordig maar aan te zetten en binnen de kortste keren ziet u de meest fantastische luchtopnamen voorbij komen. Tien tegen één dat die met een drone gemaakt zijn. U ziet die beelden niet alleen in reisprogramma’s, maar ook actualiteitenprogramma’s maken volop gebruik van dronebeelden om de onderwerpen die besproken worden te illustreren. Daarnaast kunt u op YouTube de meest waanzinnige dronevideo’s vinden: van bijna alle landen ter wereld zijn er inmiddels adembenemende luchtbeelden beschikbaar, zowel gemaakt door professionals als door amateurs.

De afgelopen paar jaar heeft het maken van video-opnamen met behulp van drones een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De technologie is niet alleen binnen handbereik van professionals gekomen, maar ook van de enthousiaste amateurfilmer. Voor een paar honderd euro koopt u tegenwoordig al een drone waarmee u prima kunt fotograferen en filmen, en wereldwijd zijn er al miljoenen mensen in de ban geraakt van de creatieve mogelijkheden die drones bieden.

Voor beginnende dronevliegers worden in dit boek eerst de beginselen beschreven van het vliegen met drones en worden de laatste modellen besproken. Daarna wordt uitgebreid stilgestaan bij alle camera-instellingen waarmee u te maken krijgt. Vervolgens worden de verschillende camerabewegingen en videotechnieken besproken en wordt u stap voor stap uitgelegd hoe het monteren van uw uiteindelijke dronevideo in zijn werk gaat, inclusief het toevoegen van een soundtrack en geluidseffecten.

Het boek wordt afgesloten met een actueel overzicht van de regelgeving voor zowel recreatieve als professionele dronevliegers in Nederland en België. Ook de minidrone-regeling en het ROC-light komen aan bod.

Bestel bij Bol.com


Beginnen met 360º fotografie en video

Wil je beginnen met 360º fotografie of video maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of heb je al wat stappen gezet op dit gebied, maar loop je steeds vast en zou je graag wat tips willen hebben die je verder op weg helpen? Dan is ‘Beginnen met 360º fotografie en video’ iets voor jou!

In het boek legt Wiebe de Jager stap voor stap uit hoe 360º fotografie en video precies werkt, welke technieken en camera’s er zijn om 360º opnamen te maken, hoe je de beelden bewerkt en welke mogelijkheden er zijn om je creaties te delen met anderen.

Het boek staat vol handige tips uit de praktijk. Daardoor kun je veel beginnersfouten voorkomen. Ook komen toonaangevende 360º contentmakers aan het woord. Naast het maken van grondbeelden wordt er ook aandacht besteed aan 360º dronefotografie en -video.

Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Van Duuren Media en verschijnt in het voorjaar van 2018. Laat op deze pagina je naam en emailadres achter om een seintje te krijgen zodra het boek te koop is.

Bestel de Mavic Air bij DJI
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.