Presentatie UAM & U-space

Onder de noemer Urban Air Mobility worden er allerlei nieuwe diensten ontwikkeld op het gebied van vracht- en personenvervoer door de lucht. Denk aan pakketbezorgende drones en zelfs eVTOL luchttaxi’s, die elektrisch worden aangedreven en verticaal kunnen opstijgen en landen. Dankzij nieuwe Europese regelgeving ontstaan er tal van nieuwe mogelijkheden op het gebied van luchtvaart in het lage luchtruim en in de stedelijke omgeving.

Maar wat betekent de opkomst van UAM voor gemeenten en provincies? Welke technologische ontwikkelingen spelen er? Wat gebeurt er nu al op dit vlak in binnen- en buitenland? Hoe zit het met de wet- en regelgeving? Op welke beleidsterreinen grijpt UAM in? En wat wordt er verstaan onder U-space, het nieuwe Europese luchtruim waarin bemand en onbemand luchtverkeer samen optrekt? Wat zijn de kansen, en wat zijn de bedreigingen?

In de wervelende presentatie UAM & U-space praat Dronewatch-oprichter Wiebe de Jager u in een ochtend of middag bij over de ontwikkelingen. Sinds 2014 volgt Wiebe de ontwikkelingen in de onbemande luchtvaart op de voet en heeft hij in de praktijk veel ervaring opgedaan als dronepiloot. De presentatie is bedoeld voor bestuurders en beleidsmakers die zich willen voorbereiden op de democratisering van de luchtvaart.

De presentatie bevat tal van aansprekende voorbeelden en video’s en wordt in overleg afgestemd op de wensen van de toehoorders. In principe wordt de presentatie op lokatie (uw kantoor) gegeven: een ruimte met stoelen en een beamer volstaat. Natuurlijk is er volop ruimte voor vragen. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op!

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier