Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ADW Hybrid 29-31 maart 2022

29 maart 2022 - 31 maart 2022

ADW Hybrid wordt een hybride event, dat zowel live als online te bezoeken is. Drie dagen lang is er een uitgebreid inhoudelijk programma met live en online matchmaking mogelijkheden. Nieuw zijn de online speed netwerk sessies, die live het netwerken nabootsen in een online omgeving. Er zullen 2 podia zijn waar het programma dagelijks live wordt gestreamd voor de online bezoekers. De EASA High Level Conference on Drones wordt gehouden op 29 en 30 maart. De NL Drone Dag vindt plaats op 31 maart.

Zoals voorgaande jaren, zal Amsterdam Drone Week nauw samenwerken met de mobiele operators, GSMA, luchtverkeersleiders CANSO en GUTMA, de Europese Commissie, verschillende Europese steden verenigd in het EIP-SCC netwerk, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, lokale luchtvaartautoriteiten en ruimtevaartbedrijven zoals EASA, CAAS, FAA, NASA en NLR. En voor de eerste keer dit jaar zal ook de European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) deelnemen aan het evenement.

EASA High Level Conference on Drones

Het hoofdthema van de EASA High Level Conference on Drones wordt ‘UAM becoming a reality’. De hoofd onderwerpen zijn: Multi-Level Governance of Urban Skies; Integratie van nieuwe toetreders in Urban Airspace en U-space-ATM integratie; Mobiliteit Hubs: drone & eVTOL landingsplaatsen en vertiports. Ook zal de uitkomst van de EASA studie over sociale acceptatie en de status van de implementatie van de belangrijkste resultaten ter discussie komen. Verder zijn er presentaties en discussies over concrete projecten. Aangevuld met technische en educatieve sessies, workshops, en ronde tafel sessies over onder andere de toepassing van de richtlijnen voor ontwerpverificatie van UAS, technische richtlijnen voor vertiports, counter drone technologie en U-Space technologie implementatie.

NL Drone Dag

Tijdens de NL Drone dag op ADW Hybrid zet het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de drone sector weer gezamenlijke stappen om de ontwikkeling van drones in Nederland vorm te geven. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat presenteert haar visie op de rol van onbemande luchtvaart in Nederland en de Concept Beleidsagenda Drones en aan de Nederlandse sector tijdens de NL Drone dag op 31 maart 2022.

Het programma in hoofdlijnen:

  • EASA High Level Conference on Drones
  • Multi Level Governance of Urban Skies
  • Global Integration of Urban Airspace (UTM/ATM)
  • Mobility Hubs: drone- & eVTOL landing pads
  • Hydrogen and Electrification
  • Automated and Autonomous Drone Networks

Voor meer informatie bezoek: www.amsterdamdroneweek.com.

Gegevens

Begin:
29 maart 2022
Einde:
31 maart 2022
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.amsterdamdroneweek.com/

Locatie

RAI Amsterdam
Europaplein 24
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps