Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Amsterdam Drone Week

1 december 2020 - 3 december 2020

In deze uitdagende tijden biedt technologie nieuwe mogelijkheden voor innovatie die de samenleving verder kunnen helpen. Over de hele wereld worden drones nu gebruikt voor de levering van medische goederen, metingen, schoonmaak en voedseltransport. Allemaal inspirerende initiatieven om te delen binnen het UAM ecosysteem. Hoe kunnen we de UAM industrie verder brengen? Samenwerking is essentieel om de nieuwe set dronevoorschriften te implementeren en een geïntegreerd luchtruim te bouwen. Daarom breidt Amsterdam Drone Week haar activiteiten uit met twee hybride summits op 17 september en 1 – 3 december 2020.

Amsterdam Drone Week, is een initiatief van EASA en RAI Amsterdam en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met onze founding partners Boeing, Airbus, KPN en Gemeente Amsterdam en ondersteund door CANSO, Commercial UAV Expo, DGMOVE en het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In aanloop naar de hybride summits zullen virtuele expertsessies en matchmaking worden gefaciliteerd om extra netwerkmomenten te creëren en kennis te delen door het hele UAM ecosysteem. Paul Riemens, CEO van RAI Amsterdam: “We hebben in deze uitdagende tijden naar nieuwe manieren gekeken om de UAM industrie te steunen. We zien de voortdurende behoefte om te verbinden en kennis te delen omdat de ontwikkelingen in een snel tempo gaan. Er is technologie voorhanden om een geschikt nieuw hybride evenement te bouwen dat past bij de vraag van de UAM industrie. ”

ADW 2020: het hele jaar door kennisuitwisseling en netwerken

Amsterdam Drone Week wil zich het hele jaar door focussen op het delen van kennis en netwerken. Nynke Lipsius, Event Director ADW, licht toe: “In september en december organiseren we twee hybride summits. De hybride summits bestaan uit een online livestream met keynotes, paneldiscussies en interviews en kunnen ook live worden bezocht. Omdat netwerken essentieel is om het UAM ecosysteem te bouwen, kunnen alle bezoekers, partners en sprekers ADW matchmaking gebruiken om virtuele of live meetings in te plannen tijdens de hybride summits.

Samenwerking EASA en Amsterdam Drone Week

Door de impact van corona vindt het EASA High Level Conference on Drones dit jaar niet in zijn bekende vorm plaats. De volgende conferentie zal plaatsvinden tijdens Amsterdam Drone Week 2021, gepland van 7 december – 9 december. “Op dit moment zijn al onze inspanningen en expertise gericht op de Covid-19 uitdagingen voor de luchtvaartindustrie.” aldus Patrick Ky, EASA Executive director.

ADW en Commercial UAV Expo Europe samen in Amsterdam in 2021

In 2021 is Amsterdam Drone Week in co-locatie met Commercial UAV Expo Europe in Amsterdam. Samen zullen we het hele drone ecosysteem presenteren, van UAM tot alle verticale markten. Lisa Murray, Group Director Commercial UAV Expo Europe: ”Dit jaar gaan we virtueel de krachten bundelen. We kijken ernaar uit om de hele drone industrie live te verwelkomen met geweldige demo’s op 7 december tot 9 december 2021 in Amsterdam.”

Over Amsterdam Drone Week

Amsterdam Drone Week is het wereldwijde platform voor het delen van kennis over huidige luchtoplossingen, innovaties en essentiële regelgeving. We creëren waardevolle ontmoetingen met alle belangrijke spelers, kennisinstellingen en autoriteiten om zo samen het UAM ecosysteem te bouwen. Het is een platform voor co-creatie dat de nieuwste technologie laat zien en helpt het potentieel van drones te ontsluiten en nieuwe toepassingen te ontdekken. Via hybride summits, expertsessies en matchmaking verbindt ADW de gehele UAM keten rond drone regelgeving, nieuwe technologie en toekomstige oplossingen. Ga voor meer informatie naar: www.amsterdamdroneweek.com.

Gegevens

Begin:
1 december 2020
Einde:
3 december 2020
Site:
http://www.amsterdamdroneweek.com

Locatie

RAI Amsterdam
Europaplein 24
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps