Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Demonstratiemiddag maritieme waterstofdrone

29 oktober 2021 @ 12:30 - 17:00

Gratis

Het Koreaanse bedrijf Doosan Mobility Innovation (DMI) en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (ONHN) hebben in het voorjaar van 2021 een partnerschap gesloten voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie van maritieme drones aangedreven door brandstofcellen. Op vrijdag 29 oktober 2021 zal de DS30W waterstofdrone voor het eerst aan professioneel geïnteresseerden worden gedemonstreerd.

Maritieme en offshore toepassingen

De door brandstofcellen aangedreven drones zijn door DMI beschikbaar gesteld voor tests en demonstratievluchten om maritieme en offshore toepassingen te valideren en te verkennen. Deze pilots worden gefaciliteerd door METIP, het Maritime Emerging Technology Innovation Programma. METIP is mogelijk gemaakt door de Regio deal Maritieme Cluster Kop van Noord-Holland. Met deze Regio Deal werken het Rijk, provincie Noord-Holland, gemeente Den Helder, het samenwerkingsverband De Kop Werkt! en andere (publieke en private) partners aan een integrale aanpak om het leef-, woon- en werkklimaat in de Kop van Noord-Holland te versterken.

METIP-partner DroneQ Robotics is als drone-operator verbonden aan de exploitatie van de Doosan brandstofceldrones en de uitvoering van de verschillende Europese droneprojecten. John Troch, medeoprichter van DroneQ: “De Doosan waterstof brandstofcel drones hebben een vliegduur van twee uur en zijn bestand tegen slechte weersomstandigheden, wat ze uitermate geschikt maakt voor complexe maritieme toepassingen zoals het inspecteren van offshore-installaties of het uitvoeren van search and rescue-missies.”

Demonstratie en toelichting

Tijdens de demonstratiemiddag zal de tweede generatie waterstofdrone van Doosan Mobility Innovation – de DS30W – vliegend worden gedemonstreerd aan belangstellenden die werkzaam zijn in de maritieme sector. Deze demonstratie vindt plaats op Willemsoord, wat vroeger de scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine was.

John Troch zal tijdens de demonstratiemiddag meer vertellen over de uitdagingen die komen kijken bij het vliegen op waterstof en de mogelijke toepassingen van waterstofdrones in de maritieme/offshore sector. John Spee spreekt over het belang van deze ontwikkeling voor het maritime emerging technologies innovation park (METIP). Jiwon Yeo spreekt namens Doosan Mobility Innovation.

Datum, locatie en aanmelden

Datum en tijd: vrijdag 29 oktober van 12:45 tot 17:00 uur
Ontvangstlocatie: Willemsoord 51, 1781 AS Den Helder
Aanmelden: vooraf aanmelden is verplicht en kan via john@droneq.nl. Graag aangeven of er van de lunch vanaf 12:00uur gebruik wordt gemaakt.

* De geldende coronamaatregelen worden gerespecteerd en u wordt gecontroleerd op uw coronatoegangsbewijs.

* Tijdens dit evenement kunnen geluid-, foto-, en/of beeldopnamen worden gemaakt die later kunnen worden gebruikt in publicaties of andere uitingen van het METIP of door journalistieke media. Door deelname aan het evenement gaat u hiermee akkoord.

Gegevens

Datum:
29 oktober 2021
Tijd:
12:30 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Willemsoord
Willemsoord 51
Den Helder, 1781 AS Nederland
+ Google Maps

Organisator

METIP
Bekijk de site van Organisator