Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Invoering Europese regelgeving voor drones

31 december 2020

Op 31 december 2020 is het zo ver: dan wordt in alle Europese lidstaten nieuwe geharmoniseerde regelgeving ingevoerd voor alle bestuurders van drones, ongeacht of zij er hobby- of beroepsmatig mee vliegen. Het onderscheid tussen particuliere en zakelijke dronevliegers komt dan te vervallen. In plaats daarvan worden alle dronevluchten ingedeeld in drie verschillende categorieën: Open, Specific en Certified. Het gewicht van de drone en het type vlucht is bepalend voor de vraag in welke categorie men terecht komt.

Op Dronewatch staan we uitgebreid stil bij de invoering van de Europese drone-regelgeving. In de aanloop naar 1 juli plaatsten we regelmatig artikelen met uitleg over de verschillende aspecten van de EU wetgeving, zoals de vraag in welke categorie je terecht komt, wat de toekomstige eisen aan drones zijn, hoe het zit met de opleidingsplicht en de vraag wanneer je je als dronepiloot moet registreren.

Abonneer je op de Dronewatch nieuwsbrief om geen enkel artikel in deze serie te missen of volg ons via Twitter, Facebook of LinkedIn.

Heb je vragen over de Europese droneregels, dan kun je deze het beste stellen op het forum DronePilots.nl.

Gegevens

Datum:
31 december 2020