Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NK Indoor Drone Race 2019

18 oktober 2019 - 20 oktober 2019

€20

In het kader van Rotterdam Games Week hebben The Drone Racing Federation (TDRF) en Rotterdam Ahoy de handen in elkaar geslagen en organiseren zij van 18 t/m 20 oktober het NK Indoor Drone Race. Op basis van de regels van de FAI (Fédération Aéronautique Internationale) strijden telkens vier piloten tegen elkaar op een indoor parcours met obstakels van ca. 4.500 m2 in Ahoy. Deze discipline in de drone sport is één van de meest spectaculaire. Bezoekers aan het esports & gaming festival DreamHack Rotterdam kunnen het NK gratis bezoeken.

In Rotterdam Ahoy strijden drone race piloten drie dagen lang om de titel Nederlands Kampioen Indoor Drone Race. Piloten die mee willen strijden om de titel kunnen zich hiervoor aanmelden bij TDRF via deze link.

Onder leiding van een deskundige jury en wedstrijdleiding vinden op 18 en 19 oktober vinden de kwalificaties plaats. De finalisten vliegen 20 oktober de finalewedstrijden.

Een indoor race vraagt behendigheid en skills van de piloten. Door de compacte omgeving en obstakels in de ruimte vergt het de uiterste concentratie van de piloot om het parcours zonder kleerscheuren af te leggen en een snelle tijd neer te zetten. Er strijden telkens vier piloten tegen elkaar met snelheden van meer dan 100 km per uur. Een clash tussen drones zit in een kleine hoekje waardoor een piloot binnen een flits van een seconde uit de race ligt voor de titel Nederlands Kampioen Indoor Drone Race.

Zelf het NK Indoor Drone Racen van dichtbij meemaken?
Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Rotterdam Games Week.

Gegevens

Begin:
18 oktober 2019
Einde:
20 oktober 2019
Kosten:
€20
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.rotterdamgamesweek.com

Locatie

Ahoy Rotterdam
Ahoyweg 10
Rotterdam, Zuid-Holland 3084 BA Nederland
+ Google Maps

Organisator

The Drone Racing Federation
Bekijk de site van Organisator