Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Trainen en testen met drones in het donker

12 december 2019 - 13 december 2019

Volgens de huidige drone-regelgeving is het niet toegestaan om buiten de daglichtperiode (vanaf een kwartier na zonsondergang tot een kwartier voor zonsopkomst) in de buitenlucht te vliegen met een drone. Dat is zonde, want er zijn genoeg toepassingen te bedenken waarbij het noodzakelijk is om toch nachtvluchten te kunnen maken. Hier komt verandering in met de introductie van een nieuw standaardscenario. Space53 biedt dronevliegers en operators alvast de mogelijkheid om  een keer in het donker te vliegen.

Space53-partner State of Motion/Drone Flight Company heeft ontheffing gekregen van Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) om samen met partners Robor Electronics/DRONExpert.nl en Float 360 in de week van 9 t/m 13 december op de Space53-testlocatie óp Twente Airport te vliegen en te testen met drones buiten de daglichtperiode.

In deze week biedt Space53 je op 12 en 13 december de mogelijkheid om als ontwikkelaar of dronepiloot deel te nemen aan een van de avondvluchten.

Dronepiloten

Ben je dronepiloot en wil je vooruitlopend op de nieuwe wet- en regelgeving ervaren hoe het is om in het donker te vliegen? Dan kun je gebruik maken van één van de systemen van Drone Flight Company, die worden uitgerust met nachtverlichting om de noodzakelijke zichtbaarheid van de drones te vergroten. Ook worden de systemen voorzien van nightvision camera’s die je het benodigde zicht geven om de drone veilig over het terrein van Twente Airport te laten vliegen.

Vliegen met eigen systeem

Heb je een onbemand systeem ontwikkeld dat in de toekomst ook avond-/nachtvluchten moet kunnen uitvoeren? Dan is dit het moment om hiermee nu al in het donker te vliegen!

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in de deelname aan een van de nachtvluchten? Stuur dan een mail naar info@space53.eu met een zo uitgebreid mogelijke omschrijving van wat je zou willen als dronepiloot of ontwikkelaar en waarom. Mocht je met een eigen toestel willen vliegen, dan is het belangrijk om je zo snel mogelijk aan te melden, zodat de eventuele benodigde certificaten op tijd geregeld kunnen worden.

De organisatie is wel gebonden aan een aantal veiligheidsregels- en maatregelen, dus aanmelden is nog geen garantie dat de gewenste vlucht ook daadwerkelijk uitgevoerd kan worden.

Gegevens

Begin:
12 december 2019
Einde:
13 december 2019
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Space53
Vliegveldstraat 100
Enschede, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Space53
Bekijk de site van Organisator