Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VNG werkgroepsessie over de inzet van drones in en rond gemeenten

30 september 2019 @ 10:00 - 13:00

Drones nemen letterlijk en figuurlijk een hoge vlucht. Lange tijd was de professionele inzet van drones in Nederland beperkt mogelijk door restricties zoals een verbod op het vliegen boven bebouwing of nabij vliegvelden. Maar dankzij nieuwe procedures is daar verandering in gekomen: een groeiend aantal drone-operators kunnen nu in en rond stedelijke gebieden aan de slag. En dat wordt alleen maar meer met de invoering van Europese drone-regelgeving in juli 2020.

Dat brengt voor lokale overheden zoals gemeenten, waterschappen en provincies flink wat mogelijkheden met zich mee, zoals de inzet van drones voor verkeersmonitoring, incidentmanagement, mediaproductie, natuurbeheer en inspecties van vastgoed, infrastructuur en kunstwerken. Maar er zijn ook de nodige uitdagingen op het vlak van openbare orde en veiligheid, privacy en overlast.

Om in kaart te brengen wat de opmars van de drone op praktisch en bestuurlijk vlak betekent voor overheden hebben de provincie Zuid-Holland, een aantal gemeenten en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) aan Wiebe de Jager van Dronewatch gevraagd om een whitepaper over dit onderwerp te schrijven. Hoe ziet de Nederlandse regelgeving voor drones er uit? Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen? Welke toepassingen komen binnen handbereik? Waar moet op gelet worden bij het (laten) uitvoeren van drone-operaties? Welke uitdagingen brengt de opmars van de drone met zich mee? Deze en andere vragen komen aan bod in de whitepaper.

Het is de bedoeling om de whitepaper zo goed mogelijk te laten aansluiten op de kennisbehoefte van de doelgroep. Daarom nodigen we stakeholders met vragen over deze thematiek van harte uit om deel te nemen aan een VNG werkgroepsessie over over de inzet van drones in en rond gemeenten. Ook personen die ervaring hebben met de implementatie van nieuwe technologieën in het algemeen of drones in het bijzonder zijn van harte welkom. Doel van deze bijeenkomst is om een goed beeld te krijgen van vragen die leven bij beleidsmakers, ambtenaren en uitvoerders en om reeds opgedane kennis te ontsluiten.

Datum
Maandag 30 september van 10:00-13:00

Locatie
The Hague Tech (Wilhelmina van Pruisenweg 35, Den Haag)

Aanmelden
Aanmelden is verplicht en kan via dit formulier.

Gegevens

Datum:
30 september 2019
Tijd:
10:00 - 13:00
Evenement Tags:

Locatie

The Hague Tech
Wilhelmina van Pruisenweg 35
Den Haag, Nederland
+ Google Maps