Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar: drones en AI voor beter bosbeheer

9 april @ 16:00 - 17:00

Gratis

Op 9 april 2024 om 16:00 uur zal een boeiende online sessie plaatsvinden die de nieuwsgierigheid van zowel professionals in de bosbouw als drone-operators wekt. Aangeboden door DJI Enterprise in samenwerking met de Noorse firma Biodrone, belooft dit webinar inzichten te delen over de revolutionaire toepassing van drones in de bosbouwindustrie. Het webinar is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij bosbeheer en de technologische vooruitgang binnen deze sector.

Inzet van drones

Tijdens dit webinar zullen Flora Yang van DJI Enterprise en Attila Haugen van Biodrone ingaan op de inzet van drones om de efficiëntie van bosbeheer te verbeteren door middel van geavanceerde mapping en data-analyse.

Noordse bosbouwpraktijken als voorbeeld

Deelnemers krijgen een uniek inzicht in de bosbouwpraktijken zoals toegepast in de Scandinavische landen. Deze regio’s staan bekend om hun uitgestrekte en dichtbegroeide bossen, en het webinar zal onderzoeken hoe drones worden ingezet om deze te beheren en te behouden.

Voordelen van dronetechnologie

Een belangrijk onderdeel van de presentatie zal de vergelijking zijn tussen traditionele methoden van bosbouwcartering, zoals te voet toegang en het gebruik van helikopters, en de moderne, dronegebaseerde aanpak. De sprekers zullen belichten hoe drones niet alleen tijd en middelen besparen, maar ook nauwkeurigere data leveren die essentieel zijn voor het beheer van bossen.

AI en databeheer

Een spannend aspect van het webinar is de focus op het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) bij het analyseren van de verzamelde gegevens. De deelnemers zullen leren hoe AI helpt bij het nauwkeurig identificeren van boomsoorten (zoals dennen en sparren), het schatten van boomhoogtes en het analyseren van de dichtheid van de bossen. Deze geavanceerde technieken openen nieuwe wegen voor bosbeheer, van behoud tot het duurzaam oogsten van hout.

Inschrijving en deelname

Het webinar is gratis en staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in de toepassing van geavanceerde technologieën in de bosbouw. Voorafgaande registratie op de website van DJI Enterprise is vereist om toegang te krijgen tot de sessie.

Gegevens

Datum:
9 april
Tijd:
16:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
,
Site:
https://enterprise-insights.dji.com/how-drones-and-ai-offer-a-leap-in-forestry-management-efficiency

Organisator

DJI Enterprise