Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar: toepassingen van drones in de landbouw

26 oktober 2023 @ 20:00 - 21:00

Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) is verheugd u uit te nodigen voor ons aankomende webinar over de rol van drones in de Nederlandse landbouw, georganiseerd door de Nationale Proeftuin Precisie Landbouw en Boerderij van de Toekomst in Lelystad. Tijdens dit webinar zullen we de evolutie van drones in de landbouw bespreken, met een focus op drie belangrijke onderwerpen:

1. Drones in de Landbouw – een wereldwijd overzicht:
Ontdek hoe drones wereldwijd worden ingezet in de landbouw en welke indrukwekkende resultaten ze hebben opgeleverd. Leer over de verschillende toepassingen van drones, variërend van voorkomen van wildschade tot precisie toepassingen.

2. Nederlandse praktijkervaringen met drones:
Verken bewezen toepassingen van drones in de Nederlandse landbouw op basis van praktijkproeven, testen en ervaringen van boeren en drone loonwerkers. Ontdek hoe Nederlandse agrariërs drones hebben ingezet om efficiëntie te verbeteren, opbrengsten te verhogen en kosten te verlagen.

3. Spuitdrones in de Nederlandse open teelten – Uitdagingen en kansen:
Leer waarom spuitdrones een welkome aanvulling kunnen zijn voor de open gewasteelten in Nederland, en hoe ze kunnen helpen bij minder inzet van chemie. Bespreek de beperkingen en technische uitdagingen die nog moeten worden overwonnen om spuitdrones effectief en veilig te kunnen gebruiken voor toelating in Nederland en EU.

Het webinar wordt gepresenteerd door deskundigen op het gebied van landbouwtechnologie en drone-toepassingen, die u zullen voorzien van waardevolle inzichten en praktische kennis over de huidige stand van zaken en de toekomst van drones in de Nederlandse landbouw.

Aanmelden kan via de website van NPPL.

Gegevens

Datum:
26 oktober 2023
Tijd:
20:00 - 21:00
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://www.proeftuinprecisielandbouw.nl/webinar-26-oktober/