Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Werkconferentie Drones voor Defensie en Veiligheid

7 juni @ 10:00 - 16:00

De wereld is sterk in beweging. In toenemende mate hebben we te maken met politieke instabiliteit, bestrijding van georganiseerde criminaliteit en effecten van klimaatverandering op veiligheid. Dit in combinatie met razendsnelle hoogwaardige technologieontwikkeling van onder meer geautomatiseerde onbemande systemen (UAS). Deze systemen gaan in deze context dan ook een steeds grotere rol spelen in onze samenleving.

Drones zijn in gebruik voor brandbestrijding, het goed in kaart brengen van bepaalde gebieden tijdens een crisis, het ongemerkt kunnen monitoren van bepaalde situaties en hulp bij reddingen (in zee). Dit is echter slechts een greep uit de vele denkbare toepassingen. Mede daarom zijn Defensie, de politie, de brandweer en de hulpdiensten druk bezig met de verdere integratie en het optimaliseren van het effectief gebruik van drones in hun dagelijkse bedrijfsvoering.

Drones kunnen ook een bedreiging voor de veiligheid vormen. Door onbewust onbekwaam handelen, maar ook met de bewuste intentie om kwaad te doen. Ook hier liggen belangrijke rollen voor Defensie en de publieke veiligheidsdiensten.

Voor wie

Medewerkers van Defensie, Politie, Brandweer, overige hulpdiensten én ontwikkelaars uit de high tech en drone-industrie die benieuwd zijn naar de laatste toepassingen van dronetechnologie in de defensie- en veiligheidssector, de ontwikkeling van de Europese regelgeving hiervoor en die op zoek zijn naar publieke en private organisaties om mee samen te werken om de veiligheid met en tegen drones een extra impuls te geven.

Wat kunt u verwachten?

Om 10.00 uur welkom en opening. Deze dag wordt de start van verdere verdieping van de samenwerking, het definiëren van doelstellingen en het aanjagen van de samenwerkingsverbanden tussen de verschillende overheden en de Nederlandse industrie op het gebied van drones en counter drones. Sprekers geven vanuit het eigen werkveld hun visie over drones en counter drones. Benieuwd naar het ambitiedocument? Klik hier.

Gedurende de dag is er ruimschoots gelegenheid om te netwerken of om demonstraties te volgen.

Aanmelden

Begin september wordt de uitnodiging voor deze werkconferentie gestuurd. Vanaf dat moment kun je je aanmelden. Geen Save the Date ontvangen, maar wel graag aanwezig zijn? Dit kun je kenbaar maken bij de organisatie, via kennisevents@ifv.nl.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met IFV Kennisevents, kennisevents@ifv.nl

Datum: maandag 7 juni 2021
Tijdstip: 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Troned, Twente Safety Campus, Space53
Organisatie: IFV, NIDV, Brandweer Twente en Space53

Gegevens

Datum:
7 juni
Tijd:
10:00 - 16:00

Locatie

Troned Training Factory
Vliegveldstraat 100-H7
Enschede, Nederland
+ Google Maps

Organisator

Space53
Site:
http://www.space53.eu