Dronewatch koopgids

Als je een (camera)drone wilt kopen, is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Met deze kieswijzer kun je handig en snel drones vergelijken waarmee je fatsoenlijk kunt fotograferen en filmen. Dankzij onze ‘Beste keus’ en ‘Beste koop’ aanduidingen zie je snel en eenvoudig welke drone het beste bij jouw budget past. Bij elke drone zie je verder waar je deze kunt kopen.

Om te bepalen welke drones als beste keus en beste koop uit de bus komen, hebben we gelet op de elementen gebruiksgemak, vliegtijd, portabiliteit, cameraprestaties, veelzijdigheid, beschikbaarheid en betaalbaarheid. Voor wat betreft de aanduiding ‘Beste keus’ spelen de prestaties een extra belangrijke rol, bij ‘beste koop’ is de prijs een belangrijkere factor.

NB. Dronewatch verkoopt zelf geen drones. Dit overzicht is niet gesponsord door welke fabrikant dan ook.

Maak je keuze: BeginnerGevorderdProfessional


Beginner

Beste koop: DJI Mini 2

De Mini 2 van DJI is een leuke drone van de vorige generatie om de beginselen van het dronevliegen onder de knie te krijgen. Op één accu kun je een klein half uur vliegen en windsnelheden tot 5 Bft zijn geen probleem. Ondanks zijn kleine formaat en lichte gewicht presteert de drone heel aardig op het gebied van fotografie en video. Filmen in 4K 25 fps behoort tot de mogelijkheden, fotograferen gaat met 12 MP. Dankzij het lage gewicht (<250 gram) is een vliegbewijs niet vereist en kom je terecht in Open subcategorie A1. Registreren als dronepiloot is wel vereist. Adviesverkoopprijs Fly More Combo, incl 3 accu’s en controller: € 525,-.

Bestel bij bol.com Bestel bij CameraNU.nl

 

Beste keus: DJI Air 2S

De DJI Air 2S is ondanks zijn supercompacte formaat en lage gewicht (ca. 600 gram) toch een volwaardige cameradrone. Dankzij de mechanische gimbal maak je zeer stabiele videobeelden met maximaal 5K resolutie. Dankzij de lichtgevoelige 1″ sensor en 10 bit kleurdiepte behaal je professionele resultaten, alleen het diafragma is niet instelbaar. De vliegtijd is maximaal 31 minuten op een acculading. De drone heeft sensoren voor obstakeldetectie. Tot 31-12-2023 valt deze drone in Open subcategorie A2. Dat betekent dat je een vliegbewijs A2 nodig hebt en registreren als dronepiloot is ook verplicht. De adviesverkoopprijs van de Fly More Combo (met 3 accu’s en controller) is € 1.249,-.

Bestel bij bol.com Bestel bij CameraNU.nl

 


Gevorderd

Beste koop: DJI Mini 3 Pro

De Mini 3 Pro van DJI biedt de beste prestaties van dit moment, in de kleinste verpakking. Ondanks zijn zeer kleine formaat en lichte gewicht is de DJI Mini 3 Pro tot grootste prestaties in staat. Met de gestabiliseerde camera maak je prachtige 4K opnamen met 50 fps en dankzij de sensoren vliegt de drone automatisch om obstakels heen. Deze drone valt in Open subcategorie A1. Een vliegbewijs is niet vereist, registreren als dronepiloot wel. De adviesverkoopprijs met controller is € 829,-. Tip: ga voor de Fly More Combo!

Bestel bij bol.com  Bestel bij CameraNU.nl

 

Beste keus: DJI Mavic 3 Classic

De DJI Mavic 3 Classic combineert een zeer lange vliegtijd (tot 45 minuten) met een Hasselbladcamera. Filmen gaat in maximaal 5K resolutie, fotograferen doet de drone in 20 megapixels. Dankzij het instelbare diafragma en de 10 bits kleurdiepte maak je professionele videobeelden. De obstakeldetectie rondom zorgt ervoor dat je veilig vliegt, ook nabij obstakels. Dankzij digitale zoom kun je onderwerpen dichterbij halen. De drone heeft een C1-abel en mag gebruikt worden in Open subcategorie A1. Je hebt wel een vliegbewijs A1/A3 nodig en je moet je registreren als dronepiloot. De adviesprijs incl. controller is € 1.599,-.

Bestel bij bol.com  Bestel bij CameraNU.nl

 

 


Professional: fotografie en video

DJI Mavic 3 Cine

De Mavic 3 Cine van DJI biedt het best denkbare op het gebied van videoproductie, in een handzaam formaat. Filmen gaat in maximaal 5K resolutie, fotograferen doet de drone in 20 megapixels. Dankzij het instelbare diafragma en de 10 bits kleurdiepte maak je professionele videobeelden. Het is mogelijk om te filmen in ProRes voor absolute topkwaliteit beelden. Voor de opslag van beelden beschikt de drone over een interne 1 TB SSD. De obstakeldetectie rondom zorgt ervoor dat je veilig vliegt, ook nabij obstakels. De drone heeft een C1-label en mag gebruikt worden in Open subcategorie A1. Je hebt wel een vliegbewijs A1/A3 nodig en je moet je registreren als dronepiloot. De adviesprijs incl. DJI Smart Controller is € 4.799,-.

Bestel bij bol.com Bestel bij CameraNU.nl

 


Professional: mapping en inspectie

DJI Mavic 3 Enterprise

Wie had dat gedacht: een industriële inspectiedrone met RTK GPS, maar dan in het formaat van een DJI Mavic. De Mavic 3 Enterprise biedt de ultieme veelzijdigheid als het gaat om mapping en inspecties. Dankzij de mechanische sluiter kun je op hoge snelheid beelden inwinnen tbv mapping. Door de optionele RTK-module krijg je centimeternauwkeurige positionering. De maximale vliegtijd is ruim 45 minuten. De adviesverkoopprijs is € 3.519,-.

Bestel bij bol.com

 

 

Mocht je besluiten om via één van de links op deze pagina een drone te kopen, dan ontvangt Dronewatch daarvoor een kleine commissie van de betreffende webwinkel, in het geval dat die aangesloten zijn bij een affiliate netwerk.

Aan deze koopgids kunnen geen rechten worden ontleend. Laatste update: 12-01-2023.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier