Dronewatch koopgids

Als je een (camera)drone wilt kopen, is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Met deze kieswijzer kun je handig en snel drones vergelijken waarmee je fatsoenlijk kunt fotograferen en filmen. Dankzij onze ‘Beste keus’ en ‘Beste koop’ aanduidingen zie je snel en eenvoudig welke drone het beste bij jouw budget past. Bij elke drone zie je verder waar je deze kunt kopen.

Om te bepalen welke drones als beste keus en beste koop uit de bus komen, hebben we gelet op de elementen gebruiksgemak, vliegtijd, portabiliteit, cameraprestaties, veelzijdigheid, beschikbaarheid en betaalbaarheid. Voor wat betreft de aanduiding ‘Beste koop’ speelt de betaalbaarheid een extra belangrijke rol.

NB. Dronewatch verkoopt zelf geen drones. Dit overzicht is niet gesponsord door welke fabrikant dan ook.

Maak je keuze: BeginnerGevorderdProfessional


Beginner

Tello Drone

De Tello Drone van Ryze is een leuke drone om de beginselen van het dronevliegen onder de knie te krijgen. Je kunt er het beste binnenshuis mee beginnen, en als het niet al te hard waait dan kun je er buiten ook mee aan de gang (let wel: de drone heeft geen GPS aan boord). De Tello Drone is voorzien van een camera waar je aardige snapshots mee kunt maken, maar verwacht niet teveel op dit vlak. Adviesverkoopprijs: € 99,-.

Bestel bij bol.com Bestel bij CameraNU.nl

 

Beste koop: DJI Mini 2

De DJI Mini 2 is ondanks zijn supercompacte formaat en lage gewicht (<250 gram!) toch een volwaardige cameradrone. Dankzij de mechanische gimbal maak je zeer stabiele 4K videobeelden. De vliegtijd is maximaal 31 minuten op een acculading. De adviesverkoopprijs is € 459,- (met controller).

 

Beste keus: Parrot Anafi

Niet alleen is de Parrot Anafi één van de stilste drones van dit moment, ook biedt de drone 4K opnamemogelijkheden en een vliegtijd die ongeveer 25 minuten bedraagt. Uniek is dat de camera zowel 90º omlaag als 90º omhoog gericht kan worden. De adviesverkooppijs is € 549,-.

Bestel bij Media Markt


Gevorderd

Beste koop: DJI Mavic Air 2

DJI’s meest veelzijdige drone tot nu toe, dat is hoe wij de DJI Mavic Air 2 (review) omschrijven. Ondanks zijn zeer kleine formaat is de Mavic Air 2 tot grootste prestaties in staat. Met de gestabiliseerde camera maak je prachtige 4K opnamen en dankzij de sensoren vliegt de drone automatisch om obstakels heen. De adviesverkoopprijs is € 849,-. Tip: ga voor de Fly More Combo!

Bestel bij bol.com Bestel bij DJI Bestel bij CameraNU.nl

 

Beste keus: DJI Mavic 2 Zoom

De DJI Mavic 2 Zoom (review) combineert een zeer lange vliegtijd (tot 30 minuten) met een zoomcamera, die je in staat stelt om je onderwerp beeldvullend in beeld te krijgen zonder dat je al te dichtbij hoeft te vliegen. Features als dollyzoom en hyperlapse voegen Hollywoodachtige effecten toe aan je video’s. De adviesverkoopprijs is € 1.175,-.

Bestel bij bol.com Bestel bij DJI Bestel bij CameraNU.nl

 

Yuneec Typhoon H PRO RS met Intel Real Sense

De Yuneec Typhoon H (review) wordt gekenmerkt door het feit dat deze wordt aangedreven door 6 motoren en propellers. Daardoor vliegt de drone zeer stabiel, terwijl de Intel RealSense module ervoor zorgt dat de drone obstakels ontwijkt. De CGO3+ camera maakt opnamen in 4K en kan 360º draaien. De bijgeleverde controller beschikt over een ingebouwd display.

Bestel bij bol.com

 


Professional: fotografie en video

DJI Phantom 4 Pro

Een vliegtijd tussen de 25 en 30 minuten, een 4K camera met een bitrate van 100 Mbps, een instelbaar diafragma en een maximale framerate van 60 fps: dat biedt de Phantom 4 Pro van DJI. Dankzij obstakeldetectie en vliegmodi zoals Cinematic en Tripod maak je zeer precieze camerabewegingen. Nog altijd een bewezen platform voor serieuze videomakers.

Bestel bij bol.com Bestel bij CameraNU.nl

Beste koop: DJI Mavic 2 Pro

In de categorie Professional misstaat de DJI Mavic 2 Pro helemaal niet als het gaat om goede cameraprestaties, dankzij de geïntegreerde Hasselblad-camera. Deze ondersteunt een maximale kleurdiepte van 10 bits bij een bitrate van 100 Mbps. De maximale resolutie is 4K, fotograferen kan in 20 megapixels. De adviesverkoopprijs is € 1.439,-.

Bestel bij bol.com Bestel bij DJI Bestel bij CameraNU.nl

 

Beste keus: DJI Inspire 2

Wie echt professioneel aan de slag wil met dronefotografie en -video ontkomt niet aan de Inspire 2 van DJI. Het robuuste platform biedt de mogelijkheid om met verschillende camera’s en objectieven te werken. Kies bijvoorbeeld voor de Zenmuse X5, of voor de Zenmuse X7 als er bioscoopkwaliteit opnamen gemaakt moeten worden. De adviesverkoopprijs zonder camera is € 3.399,-.

Bestel bij DJI Bestel bij CameraNU.nl


Professional: mapping en inspectie

Beste koop: DJI Mavic 2 Enterprise Dual

Wie had dat gedacht: een industriële inspectiedrone met zowel een infrarood- als RGB-camera aan boord, maar dan in het formaat Mavic 2. De Mavic 2 Enterprise Dual (review) biedt de ultieme veelzijdigheid als het gaat om mapping en inspecties.

Bestel bij DroneLand

 

Beste keus: DJI Phantom 4 RTK

Centimeternauwkeurige positionering dankzij Real Time Kinematic (RTK): de Phantom 4 RTK (review) geeft je de mogelijkheid om in een handomdraai zeer nauwkeurige kaarten te maken. Ook zonder RTK op het moment van opname kun je dankzij PPK toch achteraf een zeer hoge precisie verkrijgen in de locatiedata.

Bestel bij DroneLand

 

Mocht je besluiten om via één van de links op deze pagina een drone te kopen, dan ontvangt Dronewatch daarvoor een kleine commissie van de betreffende webwinkel, in het geval dat die aangesloten zijn bij een affiliate netwerk.

Aan deze koopgids kunnen geen rechten worden ontleend. Laatste update: 14-06-2020.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!