Overzichtskaarten

Aeret Drone Preflight / Aeret Preflight Pro

Een goede vluchtvoorbereiding draagt bij aan het veilig uitvoeren van een drone-vlucht. De kaart geeft niet alleen de bekende no-fly zones weer, maar vind je veel meer informatie uit de omgeving voor het verhogen van het veiligheidsniveau. De standaard kaartviewer is gratis in het gebruik. Voor u als professionele drone-operator is er de Pro-kaartviewer. Deze is als product leverbaar met verschillende datasets, afhankelijk van het gekozen abonnement. Hier de handleiding voor de Pro-versie.

Basisregistratie Adressen en Gebouwen

Met de BAG-viewer van het Kadaster kunt u het verblijfstype van een object opzoeken. Makkelijk bij de risico inventarisatie als u nabij bebouwing vluchten wil of moet uitvoeren.

Basisregistratie Grootschalige Topografie

De Basisregistratie Grootschalige Topografie wordt door gemeentes, ministeries en andere bronhouders samengesteld om gedetailleerde informatie te verstrekken over fysieke objecten in de omgeving. Ook de bronhouder zelf kan worden getoond, zodat kan nagegaan wie de grondeigenaar is van welk perceel.

Google Maps / Google Earth Web

Wie kent Google Maps nog steeds niet ? Met de satellietkaart een duidelijk overzicht, door middel van de streetviewer snel een situatie overzicht van wat u op de locatie kan verwachten.
Google Earth Web gaat zelfs een stapje verder, maar is helaas enkel via de Chrome-browser (of een app op de mobiel) te raadplegen. Een Google Earth versie voor de desktop is ook verkrijgbaar. Het voordeel boven Google Maps is dat er makkelijk in getekend kan worden, symbolen en teksten geplaatst kunnen worden en als configuratiebestanden gexporteerd en geimporteerd kunnen worden.

ICAO 2018

De Aeronautical chart ICAO 1:500 000 is de luchtvaartkaart van Nederland. Deze digitale versie, geldig vanaf 24 mei 2018, is een PDF van 30 MB.
Meer informatie op de AIS – AIP pagina.

Drone No Fly zones (Kadaster)

Helaas wachten we nog op een vervangende dronekaart van de overheid. Deze kaart geldt nog steeds voor het (recreatief) vliegen met drones en is ter informatie; er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

AirMap

Airmap kennen we voornamelijk van de APP voor mobiele apparaten, maar een overzichtskaart met gebieden waar niet gevlogen mag worden kan ook online via de webbrowser bekeken worden. Hoewel de andere overzichtskaarten zich alleen richten op het Nederlandse luchtruim, kijkt AirMap ook over onze grenzen. Eenvoudig om op het vakantieadres te kijken of je er in de buurt mag vliegen. Door meer in te zoomen op de kaart worden de nofly-gebieden zichtbaar.

 

 

 

 

Omrekenhulp coördinaten

Gebruik deze tool om GPS coordinaten om te rekenen van Google Maps, naar WGS84 (graden, minuten, seconden), UTM of RD coördinaten. En natuurlijk omgekeerd. Verder zijn hier veel meer handige hulpjes te vinden met betrekking tot coördinaten.

(inhoud van deze pagina: Huib Kling)

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier